Λειτουργία σταθμών Μετρό «Περιστέρι» και «Ανθούπολη»

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

18.7.11

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Θέμα: Λειτουργία σταθμών Μετρό «Περιστέρι» και «Ανθούπολη»

Οι σταθμοί του Μετρό «Περιστέρι» και «Ανθούπολη», σύμφωνα με τις εξαγγελίες των πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ, έπρεπε να λειτουργούν από τα τέλη του 2008. Το χρονοδιάγραμμα όμως, ακόμη και σήμερα, μετατίθεται διαρκώς, καθώς η κατασκευή των σταθμών και των γραμμών έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, αλλά δεν τίθενται αυτοί σε λειτουργία λόγω καθυστερήσεων στην προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων. Συγκεκριμένα, απαιτούνται 6-12 μήνες για την εγκατάσταση και τις δοκιμές του συστήματος σηματοδότησης, ώστε να παραδοθούν οι σταθμοί στο κοινό.

Οι κάτοικοι του Δήμου Περιστερίου και της ευρύτερης περιοχής περιμένουν εδώ και χρόνια την υλοποίηση του μεγάλου αυτού συγκοινωνιακού έργου έπειτα μάλιστα από αλλεπάλληλες εξαγγελίες και καθυστερήσεις, προκειμένου να εξυπηρετούνται από τους εν λόγω σταθμούς και να σταματήσει η παρατεταμένη ταλαιπωρία τους.

· Ποιο οι λόγοι της μεγάλης καθυστέρησης της ολοκλήρωσης επέκτασης της γραμμής 2 προς τα δυτικά προάστια και ποια μέτρα προτίθεται να λάβει για την επιτάχυνση της παράδοσης των σταθμών Μετρό «Περιστέρι και» Ανθούπολη» στο επιβατικό κοινό;

· Αληθεύει ότι η Αττικό Μετρό ζήτησε την καθυστέρηση της παράδοσης των νέων 17 συρμών; Για ποιους λόγους;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Φώτης Κουβέλης

Θανάσης Λεβέντης

Γρηγόρης Ψαριανός

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.