Λιμανι Ευδηλου

 ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΨΑΡΙΑΝΟΣΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β’ ΑΘΗΝΩΝ                                                                                       10/09/2008 ΕΡΩΤΗΣΗΠρος τους κ.κ. Υπουργούς Εσωτερικών και ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.                                         ΘΕΜΑ: κινδυνεύει το φυσικό λιμάνι του Ευδήλου  

Το λιμάνι του Ευδήλου, στην Ικαρία, είναι ένα από τα τελευταία εναπομείναντα φυσικά λιμάνια του Αιγαίου. Πρόκειται για μια φυσική λεκάνη με πέτρινη κυκλική προκυμαία, κτισμένη τη δεκαετία του 1960.

 

Φυσικά ένα τέτοιο λιμάνι δεν μπορεί πλέον να εξυπηρετεί τις ανάγκες του νησιού και αποφασίστηκε ο εκσυγχρονισμός του, με μια νέα προβλήτα, έξω από το παλιό λιμάνι. Οι κάτοικοι εξ αρχής συμφώνησαν για το έργο αυτό.

 

Στην πορεία όμως διαπίστωσαν ότι λόγο της απόφασης, για διαπλάτυνση της παραδοσιακής προκυμαίας κατά 10 έως και 25 μέτρα, η οποία προφανώς βολεύει τους εργολάβους, αφού λύνει το πρόβλημα εναπόθεσης των μπαζών,  κινδυνεύει να τσιμεντοποιηθεί όλο το παλιό λιμάνι.

 

Οι πολίτες του Ευδήλου ξεσηκώθηκαν και με εκδηλώσεις και συλλογή υπογραφών, διαμαρτύρονται και διεκδικούν τη διατήρηση και επισκευή της πέτρινης προκυμαίας, στη σημερινή της διάσταση.

 

Με αυτά τα δεδομένα

 Ερωτώνται  οι  κ.κ.  Υπουργοί, Συνηγορούν  στην καταστροφή του παραδοσιακού λιμανιού του Ευδήλου;Προτίθενται να πάρουν μέτρα, στην κατεύθυνση της προστασίας του;  Ο ερωτών βουλευτής  Γρηγόρης Ψαριανός 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.