Λύθηκαν οι γλώσσες…

Έπρεπε να συρθεί η χώρα σε εκλογές, να διασπαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ και να απομονωθούν οι «πούροι» αριστεροί για να λυθούν οι γλώσσες και να παραδεχτεί ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ήσυχος, αυτό που ήταν οφθαλμοφανές για όλους.

Η χθεσινή δήλωση του κ. Ήσυχου στην επιτροπή «Αλήθειας Δημοσίου Χρέους» της Βουλής και η ειλικρινής παραδοχή της κατασπατάλησης των εν ανεπαρκεία δημοσίων χρημάτων, για την ανακατασκευή των 5 παμπάλαιων αεροσκαφών Ρ-3 αεροναυτικής συνεργασίας ύψους 500 εκ. δολαρίων, καθώς και η συνήθης πρακτική του «πρώτα αγοράζουμε και μετά σχεδιάζουμε», ήταν τόσο σκανδαλώδης, όσο και χαρακτηριστική της συνέχειας που έπεται.

Επιτέλους, ας πάρει θέση ο Πρωθυπουργός και ο «δεν θα επιτρέψω να συμβούν ανήθικα και αδιαφανή ζητήματα στις Ένοπλες Δυνάμεις όσο είμαι εγώ πολιτικός υπεύθυνος» Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Π. Καμμένος και ας μας απαντήσουν αν επιμένουν στην συνέχιση της ανακατασκευής των αεροσκαφών από την Lockheed Martin με 500 εκ. δολάρια, όταν υποτίθεται ότι έλυσαν την «ανθρωπιστική κρίση» με μόνο 200 εκ. ευρώ.

Αξία θα είχε βεβαίως αν ο κ. Ήσυχος εξέφραζε την αντίθεσή του, όταν η διαδικασία χρέωσης του κρατικού προϋπολογισμού με τις συγκεκριμένες καταχρηστικές και ανώφελες αμυντικές δαπάνες ήταν σε εξέλιξη. Τώρα που αποπέμφθηκε το θυμήθηκε;

Σπύρος Δανέλλης – βουλευτής Ηρακλείου
Γρηγόρης Ψαριανός – βουλευτής Β΄ Αθηνών