Μετατροπή συμβατικών Ι.Χ. αυτοκινήτων σε ηλεκτρικά

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

6/6/2013

 ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κύριο Υπουργό

Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Ναυτιλίας

ΘΕΜΑ: Μετατροπή συμβατικών Ι.Χ. αυτοκινήτων σε ηλεκτρικά

Το θεσμικό πλαίσιο σε ολόκληρη την Ευρώπη δεν εμποδίζει την μετατροπή συμβατικών αυτοκινήτων σε ηλεκτρικά.
Στην Ελλάδα, η Νομαρχία Αθηνών (σήμερα Περιφέρεια Αττικής), είχε ξεκινήσει μία σημαντική προσπάθεια, σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, όπου χρηματοδότησε με το ποσό των 672.682,93 ευρώ το ερευνητικό έργο του ΕΜΠ για την ολιστική μετατροπή των συμβατικών αυτοκινήτων σε ηλεκτρικά και στη βιώσιμη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από το νερό. Τα πρώτα αποτελέσματα του προγράμματος αυτού παρουσιάστηκαν τον Φεβρουάριο του 2012.

Η μετατροπή συμβατικών αυτοκινήτων σε ηλεκτρικά έχει μόνο θετικές επιπτώσεις τόσο σε οικονομικό όσο και σε περιβαλλοντικό επίπεδο:
• Μείωση του κόστους μετακίνησης
• Ανάπτυξη νέων θέσεων εργασίας
• Μηδενική ρύπανση
• Μη χρήση ορυκτών καυσίμων
• Ανάπτυξη καινοτόμου τεχνολογίας με δυνατότητα εξαγωγής της.
• Αξιοποίηση σε τουριστικές περιοχές

Στην Ελλάδα έχουμε μεγάλο στόλο παλαιών Ι.Χ. αυτοκινήτων με ρυπογόνους κινητήρες, η πλειοψηφία των οποίων εξαιτίας και της πολύ χαμηλής μεταπωλητικής τους αξίας καθώς και της αύξησης των εξόδων κίνησης και συντήρησής τους, είτε «σαπίζουν» παρατημένα στους δρόμους είτε βρίσκονται ακινητοποιημένα σε κάποιο χώρο στάθμευσης. Μάλιστα, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην χώρα μας, τα σασί των αυτοκινήτων αυτών είναι τις περισσότερες φορές άθικτα. Όλα αυτά θα μπορούσαν πολύ εύκολα να ανακυκλωθούν με έναν ηλεκτροκινητήρα, με όλα τα οφέλη (οικονομικά, αναπτυξιακά, περιβαλλοντικά) που αυτό συνεπάγεται.
Το κόστος μάλιστα της μετατροπής έχει πέσει σήμερα σημαντικά, από τα 7.000 στα 5.000 ευρώ και μάλιστα με εξοπλισμό από Ευρώπη και ΗΠΑ.
Και φυσικά μην ξεχνάμε και την τεχνογνωσία που αναπτύχθηκε στην χώρα μας από το ΕΜΠ και η οποία δοκιμάστηκε ήδη με επιτυχία και θεωρείται λειτουργική και εφαρμόσιμη.
Αυτά που εκκρεμούν είναι το θεσμικό πλαίσιο που θα επιτρέπει την εφαρμογή των παραπάνω, η θέσπιση του φορέα μετατροπών και η θέσπιση του φορέα πιστοποίησης.
Κατόπιν των ανωτέρω,
ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
 Είναι στις προθέσεις του Υπουργείου, και αν ναι, υπάρχει χρονοδιάγραμμα για τη θέσπιση του φορέα μετατροπών, πιστοποιήσεων και γενικότερα για την κατάρτιση του θεσμικού πλαισίου και της διαδικασίας που θα επιτρέπει την μετατροπή των ρυπογόνων αυτοκινήτων σε ηλεκτρικά με όλα τα προσδοκώμενα οφέλη, τόσο για το Ελληνικό κράτος όσο και για τα νοικοκυριά;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Γιώργος Κυρίτσης

Θωμάς Ψύρρας

Γρηγόρης Ψαριανός