Μη με ρωτάτε για τον ανασχηματισμό, είναι αρμοδιότητα των γελοιογράφων

«Μην ρωτάτε εμένα, αυτό είναι αρμοδιότητα των γελοιογράφων», ήταν το πρώτο σχόλιο του Γρηγόρη Ψαριανού σχετικά με τον πρόσφατο ανασχηματισμό της κυβέρνησης, ο οποίος ήταν καλεσμένος των δημοσιογράφων Δημήτρη Οικονόμου και Μαρίας Αναστασοπούλου στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ «Σήμερα».

Ο βουλευτής από το ΠΟΤΑΜΙ ευχήθηκε καλή επιτυχία και καλή συνεργασία μεταξύ τους, στις δύο κυρίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη και Κατερίνα Παπακώστα, εκφράζοντας την βεβαιότητα πως θα τα καταφέρουν στο έργο τους, μια και η χώρα μας είναι παράδεισος ασφάλειας και δεν υπάρχει καμία ανησυχία στον κόσμο σχετικά με την ασφάλεια στις πόλεις, στις γειτονιές και στα νησιά μας.

Στην ερώτηση των δημοσιογράφων αν ο Αλέξης Τσίπρας πέτυχε τελικά το άνοιγμα στην κεντροαριστερά ο Γρηγόρης Ψαριανός είπε χαρακτηριστικά: «Νομίζω πως έχει πετύχει ένα τρομερό άνοιγμα σε όλο το παλιό πολιτικό σύστημα που καταγγέλει. Όλες, τις χειρότερες πλευρές του παλιού πολιτικού συστήματος το οποίο καταγγέλει και καταχεριάζει από το πρωί έως το βράδυ, το πέτυχε όλο. Του λείπουν δύο-τρία ονόματα, θα μπορούσε να αξιοποιήσει τον Κίμωνα Κουλούρη, τον Στέφανο-τον παλιό μου φίλο-Τζουμάκα, τον Τσιτουρίδη και πολλούς άλλους. Έχει ακόμα χοντρές καβάτζες».

Τέλος, για το πότε βλέπει εκλογές καθώς και την στάση τόσο του ίδιου όσο και του Ποταμιού, ανέφερε: «Θα συμφωνούσα με κάποιους πριν από λίγους μήνες που έβλεπαν εκλογές το Φθινόπωρο. Πλέον, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να έχουμε εκλογές πριν από την Άνοιξη, είναι πολύ κοντά όλες οι καταστροφές που έγιναν».
«Το ΠΟΤΑΜΙ με εκφράζει απολύτως. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση συνεργασίας του Ποταμιού με οποιαδήποτε μεταμφίεση του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό το παραμύθι, ότι περιμένουμε σαν σκυλάκια έξω από την πόρτα να φύγει ο καμένος για να έρθει ο ψημένος δεν ισχύει. Οι θέσεις του Ποταμιού είναι ξεκάθαρες: είναι φιλελεύθερες λύσεις για τη χώρα, είναι μεγάλες μεταρρυθμίσεις».