Μπορούμε να ζούμε όλοι εκτός νόμου γιατί οι νόμοι είναι διακοσμητικοί.

Ποδοσφαιρικό χρώμα είχε η σημερινή παρουσία του Γρηγόρη Ψαριανού στην εκπομπή «Ταπί και Ψύχραιμοι», στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM.
Πιστός στο ραντεβού της Τετάρτης με τους δημοσιογράφους Νότη Παπαδόπουλο και Μάκη Προβατά, ο βουλευτής Β’ Αθηνών με ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ, φανερά χαρούμενος που η αγαπημένη του ομάδα θα αποκτήσει επιτέλους στέγη, είπε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Χθες η Βουλή, εκτός ΚΚΕ, όλη η υπόλοιπη Βουλή, δημοκρατικό και μη δημοκρατικό τόξο, ψήφισαν ομόφωνα ένα πράγμα επιτέλους σε αυτή τη χώρα: Την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ.
Επιτέλους! τόσα χρόνια, από την εποχή του Γιάννη Γρανίτσα που το γκρέμισε χωρίς να έχει εξασφαλίσει άδεια – γκρεμίζεις το σπίτι σου χωρίς να έχεις πάρει άδεια ότι θα φτιάξεις το επόμενο; Που βέβαια το έκανε γιατί είχε πάρει διαβεβαιώσεις από το ΠΑΣΟΚ. Βέβαια και η ΝΔ τα ίδια έκανε αφού κι η ΝΔ ΠΑΣΟΚ ήταν.
Ψηφίστηκε, λοιπόν, τώρα μένει να δούμε ποιος θα βάλει τα λεφτά, ποιος θα το κατασκευάσει, πως θα κατασκευαστεί. Γιατί είναι πολλά τα προβλήματα: Το οικόπεδο αυτό είναι 26 στρέμματα, πολύ μικρό. Το «Καραϊσκάκη» για παράδειγμα είναι 76. Πρέπει δηλαδή να το κάνουμε σαν μικρό ουρανοξύστη. Και η θέση του είναι προβληματική. Η μία πλευρά που είναι ο δρόμος είναι πολυκατοικίες, η άλλη πλευρά είναι η εκκλησία, η άλλη πλευρά είναι το άλσος που τώρα βάζει ο δήμος εκεί τα απορριμματοφόρα και η άλλη μεριά είναι πάλι άλσος με τη ρεματιά και την σχολή αστυνομίας. Πρέπει επίσης να γίνουν υπόγεια γκαράζ, πρέπει να φτιαχτεί σταθμός μετρό ή τρένου, γιατί ο κοντινότερος σταθμός είναι ο Περισσός.
Κανονικά, οι ομάδες αυτές, οι λεγόμενες μεγάλες, θα έπρεπε να έχουν ωραία γηπεδάκια 50 χιλιάδων θέσεων, εκτός του πολεοδομικού ιστού της πόλης, όπως γίνεται σε κάθε ευνομούμενη, κανονική χώρα, με κανονικό πρωτάθλημα, χωρίς τις παράγκες του κάθε προέδρου που αγοράζει πρωταθλήματα.

Που να μπορεί να πάει κάποιος με τα παιδιά του στο γήπεδο και να μην κινδυνεύει να χάσει, κυριολεκτικά, το παιδί του, που να μπορούν οι φίλαθλοι κάθε ομάδας να την ακολουθούν και εκτός έδρας χωρίς να κινδυνεύει η ζωή τους και χωρίς απαγορεύσεις. Όλα αυτά είναι «εκτός παιγνίου» εδώ, στο Κατσαπλιαδιστάν δηλαδή.

Όλη αυτή η τρέλα που μας συμβαίνει εδώ, είναι μια τρομερή βλάβη.
Καίμε κάθε βδομάδα τα Εξάρχεια, καίμε ένα τρόλεϊ στην καθισιά μας, γράφουμε σε όλους τους τοίχους ό,τι μαλακία μας κατέβει, σπάμε και καταστρέφουμε ό,τι γουστάρουμε χωρίς προσαγωγές, χωρίς συλλήψεις. Μπορούμε να ζούμε όλοι εκτός νόμου γιατί οι νόμοι είναι διακοσμητικοί. Το Πολυτεχνείο, ο βωμός της Δημοκρατίας, έχετε περάσει να δείτε πως είναι; Σε ποια χώρα της Αφρικής θα υπήρχε ένα μνημείο – σύμβολο της πόλης που να είναι σε αυτό το χάλι;

Και γι’ αυτή τη βλάβη δεν φταίνε μόνο οι κυβερνώντες. Οι άνθρωποι που αποφασίζουνε για το ποιος θα κυβερνήσει αυτή τη χώρα είμαστε εμείς. Όλα αυτά είμαστε εμείς. Αν εμείς είμαστε λαμόγια, απατεώνες, καραγκιόζηδες, κλεφτρόνια, τέτοιους τύπους θα βγάζουμε. Να σταματήσει λοιπόν όλο αυτό το παραμύθι με τους πολιτικούς και τους 300 που φταίνε. Εμείς είμαστε όλο αυτό. Ο καθένας μας.
Καθόλου δημοφιλές αυτό, ε;»

Αθήνα, 12/4/2017