Να λέμε τα σύκα σύκα και τα σκάφη σκάφη

«Δεν μπορώ να δώσω ψήφο εμπιστοσύνης σε αυτή την κυβέρνηση, αλλά μπορώ να της απονείμω εύσημα, γιατί κατάφερε κάτι που κανένας άλλος προερχόμενος από την ηθικού πλεονεκτήματος έμπλεη αριστερά, δεν μπορούσε να το κάνει: Δηλαδή να αποδείξει ότι δεν υπάρχει ούτε αριστερά, ούτε δεξιά, ούτε κέντρο. Όλα είναι ένα, αρκεί να υπακούουν σε έναν κανόνα: της μάσας, της καρέκλας και της αρπαχτής», καυτηρίασε ο ανεξάρτητος Βουλευτής β΄ Αθηνών Γρηγόρης Ψαριανός, κατά την ομιλία του στην συνεδρίαση της Βουλής για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Τσίπρα. Μεταξύ άλλων, είπε χαρακτηριστικά και τα εξής:

«Η κυβέρνηση της Αριστεράς, τέσσερα χρόνια στηριζόταν στην πιο καφενειακή και χυδαία ακροδεξιά. Αλλά μετά πουλήσαμε τον σύντροφο Πάνο και τώρα το παίζουμε ευρωπαίοι σοσιαλδημοκράτες! Άλλωστε ο Σύριζα κάνει συνεχώς γυροβολιές. Κι έτσι είναι και με τον Τραμπ και με τον Μαδούρο. Και με τους σοσιαλδημοκράτες και με τους DieLinke. Είναι και με τον Χούλιο Ιγκλέσιας και με τον άλλο Ιγκλέσιας που τώρα τελευταία κάπου τα χαλάσανε, στα κότερα, στις πισίνες, δεν ξέρω ακριβώς αλλά κάπου τσακωθήκανε. Γυρολόγοι λοιπόν είναι αυτοί που αλλάζουν θέσεις. Και εκεί που σκίζανε μνημόνια μετά τα κάνουνε ρολό και ψηφίζουνε καινούρια. Αυτό κι αν είναι γυροβολιά!

Είμαι σταθερός οπαδός του ευρωμονόδρομου καθώς και ευρωλιγούρης, όπως λένε. Και είμαι σταθερός από τότε που κάποιος Λεωνίδας και κάποιος Μιχάλης, από τη δική μου παλιά Αριστερά που δεν υπάρχει πια, έλεγαν όχι στην ΕΟΚ των μονοπωλίων, ΝΑΙ στην ΕΟΚ των εργαζομένων. Και περιέγραφαν αυτό όταν το ΠΑΣΟΚ, Η Δεξιά και η άλλη Αριστερά ήταν αντιευρωπαίοι κάργα. Μην ξεχνάμε πως ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έβαλε τη χώρα στην ΕΟΚ κόντρα στο κόμμα του. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης μας έβαλε στο Μάαστριχτ κόντρα στο κόμμα του και ο Κώστας Σημίτης στην ΟΝΕ επίσης κόντρα στο κόμμα του. Σ’ αυτούς τους τρεις Κωνσταντίνους θα έπρεπε οι υπόλοιποι να τους στήσουμε αγάλματα. Γιατί εάν αυτή η χώρα δεν ήταν στην Ευρώπη και στον σκληρό πυρήνα της θα είχε διαλυθεί. Εδώ κοντεύετε να την διαλύσετε ενώ είναι στην Ευρώπη. Γιατί πουλήσατε ακραίο αντιευρωπαϊσμό αντί να ανακαλύψετε τις θετικές πλευρές. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η πιο πολιτισμένη ένωση χωρών στον κόσμο. Όλοι οι άλλοι θέλουν να έρθουν να μείνουν εδώ κι εσείς θέλατε να φύγουμε. Είχατε ετοιμάσει ένα βαρκάκι για τη Μαδαγασκάρη και τελευταία στιγμή το ξεφουσκώσατε και ναυαγήσατε στην ύφαλο και στη σκόπελο ενός κίβδηλου αντιευρωπαϊσμού.
Το θέμα δεν είναι αν είμαστε αριστερά, δεξιά ή κέντρο, αλλά αν είμαστε συνεπείς σε μια πορεία για να σώσουμε αυτή τη χώρα. Μην αναφερθώ σε ονόματα, αλλά ειλικρινά ποια είναι αυτή η αριστερά που απαλλάχτηκε από τα ακροδεξιά βαρίδια της κι έβαλε κάτι περιφερόμενα βαρίδια και απολειφάδια όλων των πολιτικών χώρων; Οι οποίοι, μαζί με τους υπόλοιπους 145 βουλευτές του σταθερού Σύριζα, κάνουν την πάπια και τους χειροκροτητές, ενώ δέχονται το Μάτι, τους πολακισμούς ή τα κότερα. Αργότερα, αργότερα πλησίασαν δυο κότερα. Αλλά εδώ έχουμε περάσει όχι από δύο, αλλά από όλα τα κότερα! Και κάποτε είχαμε διαφάνεια. Ξέραμε πως ο Σημίτης πήγαινε στη Σίφνο, ο Γιώργος Παπανδρέου στις Σπέτσες, ο Ανδρέας στην Ωραία Ελένη. Τώρα δεν ξέρουμε εάν είναι στη Μαργαρίτα το νησί της Βενεζουέλας, στο Λας Πάλμας, στο κότερο και στη θαλαμηγό του χί ή του ψί.
Ας αποφασίσουμε να μιλάμε καθαρά. Να λέμε τα σύκα σύκα και τα σκάφη σκάφη. Κάθε δημόσιος παράγων πρέπει να ζει σε γυάλινο σπίτι, κι ας έχει πολλά σπίτια. Και είτε είσαι πλούσιος είτε φτωχός, πρέπει να είσαι ειλικρινής και να μην πουλάς παραμύθα.
Κι επιτέλους, σταματήστε να πουλάτε αυτόν τον πόλεμο κατά των ελίτ. Μόνο τις φρυγανιές Elite τρίβετε, κανέναν πόλεμο δεν κάνετε, γιατί εσείς είσαστε η ελίτ”.