Νομίζω πως ο Τσίπρας θα απολύσει τον Συριζα

Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Athens Voice 105,5 και στους δημοσιογράφους Μάκη Προβατά και Αντώνη Πανούτσο.

Υποψήφιος, λοιπόν, στον Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών με την ΝΔ.
Γιατί Νότια;
Η επιλογή ήταν ή Βόρεια ή Νότια. Ξέρω πολύ καλά ολόκληρη την Αττική, και την Πετρούπολη, και το Χαϊδάρι, και το υπόλοιπο Αττικής, αλλά ο κόσμος που γνωρίζω προσωπικά, που έχουμε δουλέψει μαζί, που έχω τρέξει περισσότερο, είναι στον Βόρειο και στον Νότιο Τομέα. Ανατολικά του Ποταμιού δηλαδή, ανάμεσα από το Ποτάμι και τον Υμηττό.
Όπως έγινε το σπάσιμο της Β’ Αθήνας, οι περιοχές του Νότιου Τομέα είναι πολύ ετερόκλητες μεταξύ τους. Έχουμε, για παράδειγμα, τον Βύρωνα και έχουμε και την Γλυφάδα. Και όπως δείχνουν τα πράγματα θα έχουμε πολύ μικρό προεκλογικό διάστημα όπου δεν προλαβαίνεις να κάνεις σχεδόν τίποτα. Πρέπει να τρέξεις πάρα πολύ, να μιλήσεις με κόσμο, να βρεις τις άκρες και τα πατήματα σου και ανθρώπους που μπορείς να συνεννοηθείς και να τους μεταδόσεις το μήνυμα: ποιες ανάγκες έχουμε ως χώρα και τι χρειάζεται να κάνουμε;

Αυτό που μου λένε «Πήγες εσύ στην δεξιά ενώ ήσουν στην αριστερά;»: Μου θυμίζει λίγο το ’89. Τότε, για ειδικούς λόγους και με τις ειδικές συνθήκες που υπήρχαν, έγινε μια συνάντηση ανθρώπων που δεν είχαν ξαναμιλήσει ποτέ στη ζωή τους. Και αν η κυβέρνηση Τζαννετάκη είχε κρατήσει αντί για τρεις μήνες, τρία χρόνια, θα είχε αλλάξει η χώρα. Πέρα από την «κάθαρση», γιατί η παραπομπή του Α. Παπανδρέου ήταν λάθος, η προσπάθεια να συγκλίνουν οι πολιτικές δυνάμεις που ήταν σε εμφύλιο μόλις λίγα χρόνια πριν, αυτή η σύγκλιση της Νέας Δημοκρατίας με το ΚΚΕ ήταν συγκλονιστική.
Δυστυχώς, εμείς μέχρι σήμερα κρατάμε αυτήν την παράδοση του Εμφύλιου που ξανακηρύχθηκε πριν μερικά χρόνια με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ που έλεγαν «ή θα σας φάμε ή θα μας φάτε». Αυτό το πράγμα ήταν συγκλονιστικό, αηδιαστικό και αποτρόπαιο. Και επειδή πολλοί λένε πως πρέπει να πάμε συναινετικά, απαντώ: βεβαίως, αν ζητήσουν συγνώμη για όσα είπαν, για την λάσπη, για τις συκοφαντίες, τα κηρύγματα μίσους, τις κρεμάλες… όλα αυτά να τα πάρουν πίσω για να συνεννοηθούμε.
Αυτός που ξεκίνησε έναν πόλεμο, αυτός πρέπει να κηρύξει την λήξη του.