Νονομοσχεδιο καταπολεμηση της βιας στα γηπεδα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Ειδικός Αγορητής του ΣΥΡΙΖΑ Γρηγόρης Ψαριανός, σήμερα στη συζήτηση που διεξάγεται στη Βουλή για το νομοσχέδιο «Καταπολέμηση της βίας και άλλες διατάξεις», μεταξύ άλλων τόνισε: κατατέθηκε σήμερα ένα νομοσχέδιο που θέλει να καταπολεμήσει τη βία και  τη νοθεία στα γήπεδα .Η Εξουσία «στηρίζεται» στη βία και τη νοθεία! Στον αθλητισμό, στη βουλή, στην κοινωνία… παντού.
 Ο πυρήνας του προβλήματος βρίσκεται στη λογική αυτής της στρατηγικής ανάπτυξης που έχει επιλεγεί από τις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.
ΓΙΑ ΕΚΔΗΜΟΚΡΑΤΙΣΜΟ – Θα  προχωρήσουμε σε ουσιαστικό εκδημοκρατισμό των αθλητικών οργανώσεων, των σωματείων και των ομοσπονδιών; Να τελειώσουν τα «παραμύθια» και ο καυγάς για το «πάπλωμα». Για το ποιος θα ελέγχει τις ομοσπονδίες, τους χώρους ,τους παράγοντες, και όλο το μηχανισμό και τα εργαλεία του.
 Να σταματήσουμε να φτιάχνουμε « μητροπολίτες»  ομοσπονδιών, «ισόβιους δεσπότες» με τα «μασίφ» ψηφοδέλτια, με άλλοθι το δήθεν αυτοδιοίκητο!
 Και όχι πάνω από δύο θητείες για τις διοικήσεις των σωματείων.  Πως εξηγείται το γεγονός  η Νέα Δημοκρατία ,που βγάζει «φλύκταινες» με την απλή αναλογική να είναι θετική και το σοσιαλιστικό, κεντροαριστερό  ΠΑΣΟΚ  να επιμένει να θέλει ομοσπονδίες με πλειοψηφικό του 100%;Μα επειδή ΤΙΣ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΩΡΑ!Ο καυγάς για το πάπλωμα.
ΓΙΑ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ,ΛΕΣΧΕΣ Κ.Λ.Π.-  Πιστεύει κανείς ότι καταργώντας τους συνδέσμους θα χτυπήσουμε τη βία στα γήπεδα; Καταργούνται οι σύνδεσμοι και ιδρύονται λέσχες, δηλαδή νέες μαριονέτες στα χέρια των προέδρων. Η οργανωμένη βία ανθεί  υπό την ανοχή και τα χαμόγελα και των συνδέσμων και της πολιτείας. Η οργανωμένη βία ανθεί γιατί Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ  δεν θέλουν να συγκρουστούν με τους χορηγούς, τις μεγάλες αθλητικές εταιρείες και τα μεγάλα διαπλεκόμενα συμφέροντα στο χώρο του αθλητισμού.
Αυτές τις μέρες παρακολουθούμε τη δίκη – παρωδία με τους δολοφόνους  της λεωφόρου Μαραθώνος , όπου εμπλέκονται στελέχη συνδέσμων ή ΠΑΕ και παρακολουθούμε τους μάρτυρες κατηγορίας να ΑΛΛΑΖΟΥΝ τις καταθέσεις τους! Δεν είναι πρώτη φορά.
Αλλά για μια ακόμη φορά θα έχουμε ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ; Μήπως ο «φίλαθλος» αυτοκτόνησε;
Και τους μεγαλοδικηγόρους ΠΟΙΟΣ τους πληρώνει;        
       

18.9.08      

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.