Οικογενειοκρατία στα Πανεπιστήμια και τα ΑΤΕΙ

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

18-1-2011

Ερώτηση και Α.Κ.Ε.

Προς την κ. Υπουργό

Παιδείας δια βίου μάθησης και θρησκευμάτων

Θέμα: «Οικογενειοκρατία στα Πανεπιστήμια και τα ΑΤΕΙ»

Με επείγον έγγραφό του ο υφυπουργός Παιδείας κ. Ι. Πανάρετος ζήτησε από τα ΑΕΙ ΚΑΙ ΑΤΕΙ της χώρας στοιχεία σχετικά με διορισμούς καθηγητών, συγγενών των ήδη υπηρετούντων διδασκόντων θεωρώντας ότι το φαινόμενο της οικογενειοκρατίας συνιστά ένα από τις νοσηρές εκφάνσεις της ακαδημαϊκής κοινότητας. Σε συνεντεύξεις του δε ανέφερε ενδεικτικά, ως τέτοια περίπτωση οικογενειοκρατίας το Πανεπιστήμιο Πατρών. Παράλληλα οι εκπρόσωποι των πανεπιστημιακών με ανακοινώσεις τους ζητούν απ τον κ. Υφυπουργό να γίνει πιο συγκεκριμένος προκειμένου να αποφεύγονται ισοπεδωτικές λογικές.

 

Το θέμα της «οικογενειοκρατίας» στα πανεπιστήμια και τα ΑΤΕΙ που άνοιξε το υπουργείο Παιδείας παραμονές ανακοίνωσης των επισήμων κυβερνητικών προτάσεων για τις αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση, έχει προκαλέσει σωρεία δημοσιευμάτων, αλλά και εύλογα ερωτηματικά σχετικά με τη σκοπιμότητα της ενέργειας αλλά την έκταση του προβλήματος στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας μας.

Επειδή μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση για το θέμα,

Ερωτάται η κ. Υπουργός

1. Έχει ολοκληρωθεί η σχετική έρευνα που πραγματοποίησε το υπουργείο σχετικά με το θέμα και αν ναι ποια είναι τα συμπεράσματά της;

ΝΑ ΚΑΤΑΤΕΘΟΥΝ ονομαστικές καταστάσεις εκπαιδευτικών του ΑΕΙ και ΑΤΕΙ Πατρών που στοιχειοθετούν κατά το Υπουργείο περιπτώσεις οικογενειοκρατίας.

Οι ερωτώντες βουλευτές

Θανάσης Λεβέντης

Νίκος Τσούκαλης

Γρηγόρης Ψαριανός

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.