Οι μέθοδοι διεκδίκησης δίκαιων αιτημάτων έχουν όρια

«Είναι η λογική του ίδιου του Σύριζα και κάποιων περιοχών της αριστεράς που τροφοδότησε και καλλιέργησε αυτού του τύπου τις μικρές εξεγέρσεις και αντικαθεστωτικές συμπεριφορές, τις οποίες ωστόσο τώρα πληρώνουμε όλοι. Και θέλω να επισημάνω το εξής: οι μέθοδοι -ή “οι μέθοδες”- διεκδίκησης δίκαιων αιτημάτων έχουν όρια. Γιατί από μια στιγμή και μετά, μία κακή μέθοδος διεκδίκησης δίκαιων αιτημάτων καθιστά τα αιτήματα για τον πολύ κόσμο άδικα και αποκρουστικά. Επιφέρει, δηλαδή, τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά για τα οποία αγωνίζεται. Απορώ, με τα μυαλά που κουβαλάμε, πώς δεν έχει φτάσει αυτή η ανοησία στο σημείο να δούμε σφυροδρέπανα, αγκυλωτούς σταυρούς, ελληνικές ή αλβανικές σημαίες μέσα σε νηπιαγωγεία και βρεφονηπιακούς σταθμούς. Και προς Θεού, δεν θέλω να …δίνω ιδέες. Έχουμε μια ιδιαίτερη έφεση στον διχασμό και στα διχαστικά κηρύγματα. Να θυμίσω πως έχουμε βρεθεί έξι φορές μπροστά σε εμφύλιους πολέμους και επτά με οκτώ φορές σε πτωχεύσεις», σχολίασε ο Γρηγόρης Ψαριανός, αναφορικά με τις πρόσφατες σχολικές καταλήψεις με αιτιολογία τα εθνικά θέματα και τα φαινόμενα που τις συνοδεύουν στην εκπομπή ΣΗΜΕΡΑ στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Σε ερώτηση δε των Δημήτρη Οικονόμου και Μαρίας Αναστασοπούλου για το εάν πιστεύει πως είναι υποκινούμενα όλα αυτά, ο Γρηγόρης Ψαριανός απάντησε: «Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να υποκινήσουν τέτοιες διαδικασίες αλλά υπάρχουν και ηλίθιοι που τσιμπάνε σ’ αυτά. Πιστεύω πως ο μέσος πολίτης θα πρέπει να προσπαθεί να ‘χει καθαρό μυαλό. Αυτοί που εκμεταλλεύονται την σημαία, το έθνος, τον πατριωτισμό, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Αλλά πιο προσεκτικοί κι από αυτούς που καπηλεύονται εθνικά θέματα θα πρέπει να είναι όσοι πηγαίνουν απέναντι ή που εμφανίζονται ως εχθροί εθνικών θεμάτων. Έχω δει Έλληνες να καίνε ελληνικές σημαίες, κάτι που είναι ύπουλο κι επικίνδυνο. Φοβάμαι πως έτσι όπως εξελίσσεται γύρω μας αυτή η διεστραμμένη πραγματικότητα, είναι μία διαφήμιση για τη Χρυσή Αυγή και τα διάφορα φασιστοειδή».

Παρακολουθείστε ολόκληρο το απόσπασμα της εκπομπής:
http://www.skaitv.gr/episode/enimerosi/simera/2018-11-29-06/simera-o-tsipras-poulaei-paramuthi-mesa-sto-paramuthi-29112018