Ο Αλέξης περιμένει τους επενδυτές να έρθουν, αλλά οι επενδυτές περιμένουν τον Αλέξη να φύγει

Συνέντευξη στην εκπομπή του Άρη Πορτοσάλτε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

«Είμαστε 4,5 χρόνια περίπου σε μια προκρούστεια κλίνη. Ό,τι περίσσευε από την δημιουργικότητα, την παραγωγική διαδικασία, κόπηκε από τον Προκρούστη. Κι αντίθετα, ό,τι αποτελεί ένα δυσκίνητο, τεράστιο και πανάκριβο κράτος, μακραίνει πάλι από τον ίδιο Προκρούστη. Μου έλεγε ένας καταστηματάρχης τις προάλλες: Θέλω να κρατήσω το μαγαζί μου και δεν μπορώ. Έχω το κράτος 75% συνεταίρο επί του τζίρου και αυτό το 25% που περισσεύει και είναι προσωπικό μου κέρδος, φορολογείται ξανά!»

«Εάν είχαμε μπει σε μία κανονικότητα έστω κι από τα μέσα του ‘15, θα έπρεπε τώρα να είχαμε μία ιλιγγιώδη ανάπτυξη και ο κ. Τσίπρας και οι συν αυτώ, γεφυροποιοί και άλλοι, όλο αυτό δηλαδή το σύστημα γύρω από τον Τσίπρα που μεταλλάσσεται συνεχώς σαν άλιεν, τώρα θα έκανε περίπατο.
Στο τέλος του ’14 ήδη βγαίναμε στις αγορές. Σύμφωνα με το περίφημο μεηλ Χαρδούβελη, υπολειπόταν ένα δισ. για να μπούμε σε μια κανονικότητα. Και πρέπει να έχουμε χτυπήσει από τότε περί τα 200 δισ.! Και βρισκόμαστε σε μία αθλιότητα όπου δεν λειτουργεί τίποτα, δεν υπάρχει παραγωγή σε κανέναν τομέα και το μόνο που υπάρχει είναι μία τρομακτική υπερφορολόγηση. Διακόσιες χιλιάδες συνταξιούχοι είναι εδώ και δυόμισι χρόνια σε αναμονή για να πάρουν τις συντάξεις τους. Και όλα αυτά τα χρήματα τα κρατάει σε πουγκί ο Χαλίφης για να τα μοιράζει σε ημέτερους και να κάνει διορισμούς στο κράτος, συμβασιούχων επί το πλείστον για να τους κρατά σε ομηρία. Κάπου διάβαζα: ο Αλέξης περιμένει τους επενδυτές να έρθουν, αλλά οι επενδυτές περιμένουν τον Αλέξη να φύγει! Όλο αυτό είναι μια κατάσταση τραγική που εάν δεν σταματήσει άμεσα, η χώρα αυτή θα διαλυθεί. Κι αυτό δεν είναι θέμα ούτε της Δεξιάς ούτε της Αριστεράς. Το μοναδικό ζητούμενο είναι να γίνουμε μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα».