ο Εμμανουέλ Μακρόν λέει στην Γαλλία ακριβώς τα ίδια πράγματα που λέει στην Ελλάδα ο Σταύρος Θεοδωράκης

«Στην τελευταία εκπομπή αυτού του είδους, σ’ αυτή τη φάση, αυτή την ώρα», όπως χαρακτηριστικά είπε ο Γρηγόρης Ψαριανός που μαζί με τον Μάκη Προβατά παρουσίασαν την σημερινή – και τελευταία για την σεζόν – εκπομπή “ΤΑΠΙ και ΨΥΧΡΑΙΜΟΙ” στον ΒΗΜΑ FM καθώς από Δευτέρα αρχίζει το νέο πρόγραμμα του ραδιοσταθμού, σχολιάστηκε – όπως ήταν αναμενόμενο – η επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν στην χώρα μας.
Ο Βουλευτής Β΄ Αθηνών με το ΠΟΤΑΜΙ, μεταξύ άλλων, είπε:

«Το παιδί αυτό, ο Μακρόν, δεν το ‘χει ακόμα. Μπερδεύεται. Νομίζει πως μιλάει σε κανονικούς ανθρώπους, σε κανονική χώρα και πως έχει απέναντί του έναν κανονικό πρωθυπουργό. Δεν έχει πάρει χαμπάρι πως έχει απέναντι του τον …Ντον Κορλεόνε! Ο Μακρόν είπε πολλά, αλλά είπε και άστοχα πράγματα όπως: “πρέπει να συνεχίσετε τις μεταρρυθμίσεις”. Ενώ δεν έχει γίνει καμία! Πες ρε Μανώλη: Πρέπει να ΑΡΧΙΣΕΤΕ τις μεταρρυθμίσεις. Αυτά που γίνονται από την Πρώτη φορά “(φ)Ασιστερά”, δεν είναι μεταρρυθμίσεις. Η μόνη μεταρρύθμιση που ‘χει γίνει είναι να διορίζουμε κάτι γκομενάκια!

“Η προσέλκυση επενδύσεων είναι σημαντικός στόχος μας στην προσπάθεια να βγούμε από την επιτροπεία”! Άκου τι είπε ο …AΘΡΩΠΑΣ! Όταν πριν από τρία-τέσσερα χρόνια έλεγε πως όποιος έρθει στην Ελλάδα να κάνει επενδύσεις, θα χάσει τα λεφτά του. Ποιος μαλάκας, άραγε, θα ‘ρθει να επενδύσει στην Ελλάδα; Με ποιο πλαίσιο; Που για να ανοίξει κάποιος ένα μαγαζί χρειάζεται 8 μήνες; Που με το που θα το ανοίξει θα βάλει συνέταιρο το κράτος κατά 80%; Και, άραγε, όλοι αυτοί οι Γάλλοι επιχειρηματίες που ο πρωθυπουργός καλεί να επενδύσουν στην Ελλάδα, έχουν σκοπό το χάος και την καταστροφή; Δεν έχουν σκοπό το κέρδος;

Και συνέχισε ο πρωθυπουργός: “Η ΕΕ είναι λάθος που είναι μόνο νομισματική, έπρεπε να είναι και πολιτική και οικονομική Ένωση”. Αυτά, δηλαδή, που λένε κάτι φιλελέδες εδώ και χρόνια! Όταν ο ίδιος έλεγε πως είναι μια Ένωση συμφερόντων, μια λυκοσυμμαχία για τα συμφέροντα και τα μονοπώλια. Τότε που συντασσόταν με το Die Linke και ονειρευόταν την Ευρώπη ως Βενεζουέλα. “Τι έχει η Βενεζουέλα; Μια χαρά είναι. Μακάρι να μπορούσαμε να γίνουμε σαν κι αυτή”, συνήθιζε να λέει. Πόσο κωλοτούμπας ακόμα; Βέβαια, όλες τις παράνοιες και τις διαφορετικές κωλοτούμπες που κατά καιρούς έχει πει ο Τσίπρας, τις έχουν στηρίξει οι “σύντροφοί” του.

Ο πρώτος Έλληνας πολιτικός που συνάντησε τον Μακρόν πριν μερικά χρόνια, ήταν ο Σταύρος Θεοδωράκης. Τον συνάντησε σε ανύποπτο χρόνο και συζήτησε μαζί του. Άλλωστε, ο Εμμανουέλ Μακρόν στην Γαλλία λέει ακριβώς τα ίδια πράγματα που λέει στην Ελλάδα ο Σταύρος Θεοδωράκης. Αλλά, βλέπεις, εδώ είναι Ελλάδα η χώρα που κατεξοχήν αγοράζουν παραμύθια και φούμαρα!»

Αθήνα, 8/9/2017