Ο Καμμένος είναι το αφεντικό

«Ο πρωθυπουργός Τσίπρας μέχρι και να αυτοκτονήσει μπορεί. Αρκεί να μην πέσει!» Ήταν η απάντηση του Γρηγόρη Ψαριανού στον Γιώργο Κουβαρά στην εκπομπή του δεύτερου στον ΘΕΜΑ fm, όταν ο βουλευτής του Ποταμιού ερωτήθηκε για την πρόθυμη αποδοχή από τον πρωθυπουργό της παραίτησης του μέχρι πρόσφατα Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά. Και συνέχισε:

«Το να αποδεχτεί την παραίτηση Κοτζιά, με τον οποίο συμφωνούσε, είναι σαν πολιτική αυτοκτονία. Αλλά ο πρωθυπουργός τόσο πολύ αγαπάει την εξουσία που είναι ικανός να αυτοκτονήσει κιόλας, αρκεί να παραμείνει στην εξουσία έστω και το φάντασμά του. Καρατομεί λοιπόν αυτόν με τον οποίο συνέπλεε και μαζί καθόριζαν την πολιτική περί το Μακεδονικό ζήτημα, για να μη χάσει τον συνεταίρο του ο οποίος διαφωνεί τελείως και απειλεί να τον ρίξει. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ικανός να κάνει τα πάντα.
Όμως το να είσαι τόσο αμοραλιστής και ψυχρός εκτελεστής δεν θα σου βγει σε καλό.

Για τον Τσίπρα όλοι ήταν και είναι αναλώσιμοι. Έχει μια τρομερή ευκολία να καθαρίζει κόσμο.

Είχε ξεκινήσει με τον Μιχάλη Παπαγιαννάκη στη μάχη για το Δήμο Αθηναίων, και ήταν μόλις τριαντακάτι. Μετά καθάρισε τον πολιτικό του πατέρα Αλαβάνο, τον άνθρωπο που του έδωσε το δακτυλίδι και τον θρόνο, καθάρισε τον Λαφαζάνη, την Κωνσταντοπούλου, τον Βαρουφάκη, όλο το Τσιπροτεχνείο, τον Φίλη, τον φίλο του Γαβρήλη, τον Τάσο Κορωνάκη, τον Ανδρέα Καρίτζη κι ένα σωρό άλλους που δεν τους ξέρει ο πολύς κόσμος. Είναι μεγάλη η λίστα.
Θα μου πείτε, γιατί λοιπόν δεν καθαρίζει και τον Πάνο Καμμένο; Ε, δεν είναι σοβαρή ερώτηση αυτή. Γιατί σε αυτή την κυβέρνηση, ο Καμμένος είναι το αφεντικό. Ο Καμμένος έκανε τον Τσίπρα πρωθυπουργό και θα τον κρατάει σ’ αυτή τη θέση όσο ίδιος βολεύεται και θέλει. Όσο πετάει με τα Σινούκ, φοράει στολές παραλλαγής και παριστάνει τον αρχιστράτηγο, τον πεζοναύτη ή τον καταδρομέα.
Όσον αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, για να έρθει στη δική μας Βουλή θα πρέπει να περάσει πρώτα από τα Σκόπια, που νομίζω πως δεν είναι εύκολο. Ενδέχεται και ο Νίκος Κοτζιάς να παραιτήθηκε, υπολογίζοντας και αυτό, ότι δηλαδή έτσι κι αλλιώς δεν έρχεται η Συμφωνία και προλαβαίνει να φύγει με ψηλά το κεφάλι, αποχωρώντας ηρωικά, ως αριστερός, εκσυγχρονιστής, ως ο άνθρωπος που επιχείρησε να δώσει τη λύση. Είναι όλα μέσα στο θεατράλε σκηνικό που παρακολουθούμε.
Εν κατακλείδι και για να τελειώνουμε: Δεν υπάρχει κανένας Σύριζα. Υπάρχει μόνο ο Τσίπρας, που μπορεί να καθαρίσει όσους θέλει εκτός από αυτούς που …δεν μπορεί! Απλώς δεν ξέρω αν υπάρχει χρόνος για όλα αυτά και για αυτόν. Το αφεντικό του θα αποφασίσει».