Ο Καμμένος μπορεί να πηδήξει ακόμα μία “κόκκινη γραμμή”

Συνέντευξη στον ρ/σ ΣΚΑΪ 100,3 και στην εκπομπή “Ακραίως” με τους δημοσιογράφους Τ. Χατζή και Δ. Οικονόμου.

“Στη συμφωνία των Πρεσπών με τη σύνθετη ονομασία δεν είχα πρόβλημα, αλλά η γλώσσα, η εθνότητα και η προέλευση προϊόντων είναι σημαντικά ζητήματα. Προς το παρόν δεν θέλω να ψηφίσω τη συμφωνία, αλλά υπάρχουν πρόθυμοι που θα ψηφίσουν και θα δώσουν και ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, αν χρειαστεί. Υπάρχουν επτά εφεδρείες, τις έχω μετρήσει”.

“Τσίπρας – Καμμένος έχουν δώσει ραντεβού διαζυγίου για τον Μάρτιο, αν και υπάρχει σοβαρή πιθανότητα μετά από καμιά δεκαπενταριά «κόκκινες γραμμές» που πήδηξε ο Καμμένος, να πηδήξει ακόμα μία. Επειδή βλέπει ότι ουδείς αναντικατάστατος και επειδή δεν θέλει να μείνει απέξω και να είναι ακάλυπτος, είναι σοβαρή η πιθανότητα να πηδήξει την κόκκινη γραμμή. Να αποσυρθεί από το υπουργείο Άμυνας, αλλά να δώσει ψήφο ανοχής, π.χ.”.

“Εγώ θα ήθελα να περάσει μια συμφωνία να τελειώνουμε με αυτό το ζήτημα, αλλά η συγκεκριμένη δεν μπορεί να σε πείσει ότι είναι εντάξει. Δεν μπορούν να κάνουν κάτι τώρα οι Σκοπιανοί, αλλά σε βάθος χρόνου ακόμα και ο προσδιορισμός Βόρεια Μακεδονία και Νότια παραπέμπει σε δύο «κομμάτια» που μπορεί στο μέλλον να θέλουν να ενωθούν, όπως ενώθηκαν πχ τα δυο Βιετνάμ. Η ονομασία NovaΜacedonia που απορρίψαμε ήταν πιο δίκαιη. Αν απορριφθεί όμως αυτή η συμφωνία με τα Σκόπια, η επόμενη μπορεί να είναι χειρότερη. Όπως έγινε με το σχέδιο Ανάν”.

“Είχα δείξει στην Επιτροπή Μορφωτικών φωτογραφίες από τα πανεπιστήμια της Αφρικής. Είναι να τραβάς τα μαλλιά σου. Πας σε οποιοδήποτε πανεπιστήμιο σε «τεταρτοκοσμικές» χώρες και ντρέπεσαι να πατήσεις και πας σε οποιοδήποτε ελληνικό ΑΕΙ και ντρέπεσαι που είσαι Έλληνας!
Σε μια χώρα που δίδαξε Παιδεία και τον Πολιτισμό.
Αρχιτέκτονες αυτή της αθλιότητας των ελληνικών πανεπιστημίων, είναι διάφοροι Γαβρόγλου”.