Ο κύριος Τόσκας είναι η ντροπή της κυβέρνησης της ντροπής

«H παρέλαση των (Κ)άπα: Κουβέλης, Κάνναβη, Καταστροφές!» Έτσι χαρακτήρισε ο Γρηγόρης Ψαριανός την επικαιρότητα των τελευταίων ημερών, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM, στην εκπομπή «Δυο λαλούν», καλεσμένος των Ανδρέα Παπαδόπουλου και Σωτήρη Ξενάκη. Αναφερόμενος αναλυτικότερα στις καταστροφές που λαμβάνουν χώρα συνεχώς τα τελευταία εικοσιτετράωρα από ακραίες αναρχικές ομάδες, ο βουλευτής Β΄ Αθηνών με το Ποτάμι, είπε:

«Δεν είναι μόνο στην Αθήνα όλος αυτός ο ορυμαγδός. Είναι τραγικό, ωστόσο, το ότι κάποιοι διαμαρτύρονται έξω από το σπίτι του θύματος για τη μεταγωγή του θύτη. Πώς ανέχεται αυτή την εκτεταμένη ανομία ο κ. Τόσκας; Έγινε ένας μίνι ανασχηματισμός. Ο κ. Τόσκας τι ρόλο βαράει; Για ποιο λόγο είναι ακόμα στο Υπουργείο; Προφανώς υλοποιεί οδηγίες. Είναι χρήσιμος λοιπόν, για να υλοποιεί τη γραμμή και την κατεύθυνση που του δίνει ο πρωθυπουργός. Είναι εργαλείο του πρωθυπουργού!

Είναι γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναφυλαξία με τα θέματα ασφάλειας και τάξης. Μου το έχουν επιβεβαιώσει και άνθρωποι από εκεί μέσα.

Τους ρωτάω: πώς σας φαίνεται αυτή η εικόνα της πόλης με τα σπασμένα μαγαζιά, τις βαριοπούλες, τους ρουβίκωνες, τις ζημιές, τις μαφίες; πώς την αντιλαμβάνεστε και την αντιμετωπίζετε εσείς; Και μου απαντάνε: να στερήσουμε από τους ανθρώπους το δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν; Είναι πράγματα που δεν χωράνε στη λογική του ανθρώπου. Είναι μία χώρα μπάχαλο. Κι αντί να βρούμε τρόπο να εξανθρωπιστεί η ζωή μας και να κάνουμε ό,τι μπορούμε όλοι μαζί να βγει η χώρα από τα αδιέξοδα, καθόμαστε και παρακολουθούμε τέτοια πράγματα. Κι έχουμε πάθει έναν μιθριδατισμό. Τα συνηθίζουμε. Γίνονται δε εκατοντάδες προσαγωγές και δεν γίνονται συλλήψεις, καταδίκες και αποκατάσταση της στοιχειώδους τάξης. Η Πατησίων, η Στουρνάρη, η Μπουμπουλίνας, η Ζαΐμη, η Σολωμού, η Καποδιστρίου και σχεδόν όλα τα Εξάρχεια είναι άβατο. Τα μαγαζιά είναι κλειστά, κατεβασμένα ρολά, αφίσες, χαρτούρα, μουτζούρες παντού. Αυτή η εικόνα της πόλης και αυτή η κατάσταση βλέπετε εσείς να μας πηγαίνει κάπου; Ο κ. Τόσκας είναι η ντροπή της κυβέρνησης της ντροπής! Τελεία και παύλα. Προφανώς βέβαια, ό,τι κάνει έχει την έγκριση του πρωθυπουργού. Γι’ αυτό κι έμεινε ακίνητος στη θέση του. Καλύτερα να έβαζαν τον Κουβέλη Προστασίας του Πολίτη. Τα ξέρει τα θέματα αυτά. Ήταν δικηγόρος, πρόεδρος του ΔΣΑ. Ειλικρινά, αν ήθελε πραγματικά να τον ανταμείψει ο Τσίπρας για το γεγονός ότι τον έκανε πρωθυπουργό, γιατί ο Κουβέλης έκανε τον Τσίπρα πρωθυπουργό το ’14 αρνούμενος να ψηφίσει τον Σταύρο Δήμα για ΠτΒ, θα μπορούσε να τον αξιοποιήσει στη θέση του κ. Μουζάλα στο μεταναστευτικό. Ή στη θέση του κ. Τόσκα. Ή στο υπουργείο Δικαιοσύνης ή Ανάπτυξης ή Πολιτισμού. Έχει κάποιες ικανότητες, κάποια προσόντα, υπάρχουν κάποια αντικείμενα με τα οποία έχει σχέση. Με τον στρατό και την εθνική άμυνα τι σχέση έχει; Προφανώς ο κ. Τσίπρας επέλεξε τον κ. Κουβέλη γι’ αυτή τη θέση υπό τον Πάνο Καμένο, για τους ίδιους λόγους που το 2010 τον είχε κόψει από σύνεδρο στην τοπική οργάνωση του Συνασπισμού της Καλλιθέας: για να τον ταπεινώσει και να τον εξευτελίσει. Υπάρχει βέβαια κι άλλος ένας λόγος: Σε άλλους τρεις που πρότεινε ο πρωθυπουργός να πάνε υπό τον Καμένο στο Εθνικής Άμυνας, αρνήθηκαν. Είναι ο κ. Ξυδάκης, ο κ. Δρίτσας κι άλλος ένας. Κι έτσι ο Τσίπρας είπε: Δεν βάζω τον Φώτη εκεί πέρα; Και θα το είπε γελώντας. Γιατί τον ξέρω καλά τον Τσίπρα».