Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σχιζοφρενικό μόρφωμα με εξουσιολάγνους και τυχοδιώκτες

Συνέντευξη στο meaculpa.gr και την Ελένη Κριτσιδήμα

https://meaculpa.gr/politiki/myculpa/22910-gr-psarianos-o-suriza-einai-sxizofreniko-morfoma-me-eksousiolagnous-kai-tuxodioktes

-Αν οι κουκουλοφόροι είναι αριστεροί, εγώ δεν είμαι
-ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα σχιζοφρενικό μόρφωμα με μόνο συνδετικό κρίκο το “ο,τι φάμε – ο,τι πιούμε”.

Κύριε Ψαριανέ, ας ξεκινήσουμε κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν. Το 2007 αλλά και το 2009 εκλεγήκατε βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ. Τι σας ώθησε να ενταχθείτε σ’ αυτό το κόμμα και κυρίως γιατί αποχωρήσατε στη συνέχεια;
“Ανήκα πάντοτε στον χώρο της Ανανεωτικής Αριστεράς, η οποία από το ΄90 και μετά ήταν μέρος του Συνασπισμού και αργότερα του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με άλλες ομάδες, στις οποίες συμπεριλαμβάνονταν δογματικοί, σταλινικοί, τροτσκιστές, μαοϊκοί και διάφοροι από τα λεγόμενα γκρουπούσκουλα. Όταν πια επήλθε η απόλυτη μετάλλαξη του Συνασπισμού σε 14 συνιστώσες στα όρια της σχιζοφρένειας, αποχωρήσαμε το 2010 ιδρύοντας τη ΔΗΜΑΡ”.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αριστερά;
“Είναι ένα πολυσυλλεκτικό σχιζοφρενικό μόρφωμα, το οποίο με την διεύρυνσή του με παλαιοπασόκους και άλλα απολειφάδια, έπαψε να είναι οτιδήποτε. Δεν είναι ούτε αριστερά, ούτε κέντρο, ούτε ΠΑΣΟΚ, ούτε τίποτα πια! Είναι ένα συνονθύλευμα εξουσιολάγνων, νταραβερτζήδων και τυχοδιωκτών. Δεν υπάρχει ιδεολογικός συνδεκτικός κρίκος, παρά μόνο ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε κι ό,τι φούμαρα πουλήσουμε. Είναι συνεργείο διανομής σανού. Όσο για τον προσδιορισμό «αριστερά», τι σημαίνει αυτό; Αριστερά είναι και το ΚΚΕ και ο Κιμ Γιονγκ Ουν και ο Μαδούρο και η 17 Νοέμβρη και οι κουκουλοφόροι μολοτοφρίπτες. Τι θα πει αριστερά; Αν όλα αυτά είναι αριστερά, εγώ δεν είμαι αριστερος”.

Κάποιος θα σας χαρακτήριζε «ρομαντικό αριστερό». Άλλωστε, αυτό μαρτυρά και η πορεία σας, ξεκινήσατε από τον ΡΗΓΑ και στη συνέχεια περάσατε από το ΚΚΕ εσωτερικού. Είστε ιδρυτικό μέλος της ΕΑΡ και του Συνασπισμού. Γιατί δεν βρίσκεστε στο ΚΚΕ;
“Έχω απαντήσει επ’ αυτού ήδη. ΚΚΕ δεν ήμουνα ποτέ. Ήμουν και είμαι φιλελεύθερος δημοκράτης ή όπως πολύ εύστοχα έλεγε ο Μιχάλης Παπαγιαννάκης, «λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις».

Το «βρώμικο 89» ήταν τελικά τόσο βρώμικο ή σωτήριο για την Ελλάδα;
“Βρώμικοι, τρόπον τινά, ήταν αυτοί που το βάφτισαν έτσι. Δεν υπάρχει βρώμικο ’89. Η κυβέρνηση Τζανετάκη ή ακόμα και η συνέχεια της, του Ζολώτα, μακάρι να είχαν κλείσει 2 τετραετίες. Θα είχε αλλάξει η χώρα, θα είχαμε γλιτώσει πολλά δεινά”.

Πιστεύετε πως το 2015 θα ευνοούσε τη χώρα μια πολυκομματική κυβέρνηση;
“Η κυβέρνηση Σαμαροβενιζέλων είχε σχεδόν βγάλει τη χώρα από την κρίση. Είναι προφανές πως με ένα σχέδιο οριστικής εξόδου από την κρίση με εφαρμογή ενός μνημονίου ελληνικής ιδιοκτησίας, θα είχαμε ξεμπερδέψει ήδη χωρίς να παίζουμε το σκύλο που κυνηγάει την ουρά του. Αυτό ακριβώς, άλλωστε, έγινε στην Κύπρο, στην Ιρλανδία, στην Πορτογαλία ακόμα και στην Ισπανία. Δυστυχώς εμείς φάγαμε όλο το σανό των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και πέσαμε στη λούμπα των τσιπροκαμμένων, που τώρα θέλουν να γίνουν τσιπρογέφυρες. Αντί σε 5 χρόνια να έχουμε βγει από την κρίση, φάγαμε άλλα 5 κατακούτελα, με ρόπαλο! Ας σκεφτούμε, ότι τώρα βρισκόμαστε σε χειρότερη κατάσταση από ότι στο τέλος του ’14, εφαρμόζοντας ένα τρίτο αχρείαστο μνημόνιο”.

Ας έλθουμε στο «ΠΟΤΑΜΙ», πού στράβωσε η συνύπαρξή σας με τον Σταύρο Θεοδωράκη;
“Δυστυχώς, το Ποτάμι μετά από πολλά λάθη χειρισμών -χειρισμών όλων μας, αλλά κυρίως του Σταύρου-, χύθηκε στη θάλασσα. Πριν 5 χρόνια, περίπου, ξεκίνησε από το 7%, κινητοποίησε τον καλύτερο κόσμο και αντί να γίνει παράγοντας σταθερότητας και λογικής, με διψήφιο ποσοστό, όπως θα μπορούσε, ξέμεινε με τον άσσο μπαστούνι στο χέρι, σαν χρεωκοπημένο πολιτικό παραμάγαζο. Κρίμα.”

Τι σήμαινε το «παρών» που ψηφίσατε κατά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών;
“Το έχω εξηγήσει 1500 φορές. Το «παρών» είναι αρνητική ψήφος. Ήμουν και είμαι υπέρ της λύσης και υπέρ της σύνθετης ονομασίας αλλά erga omnes απέναντι σε όλους και για όλα. Αυτό το πράγμα δεν είναι συμφωνία με σύνθετη ονομασία. Το σκέτο μακεδονικό, μακεδονική, χαρακτηρίζει την συμφωνία των Πρεσπών στο μεγαλύτερο μέρος της. Δηλαδή γλώσσα, υπηκοότητα, ιθαγένεια, ονομασία προέλευσης προϊόντων και για όλα αυτά την συμφωνία την θεωρώ απαράδεκτη. Θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα από όσα επιχείρησε να λύσει και αυτό έχει φανεί ήδη”.

Πολλοί ισχυρίζονται πως το κάνατε για να προκαλέσετε τη ρήξη σας με τον Σταύρο Θεοδωράκη. Τι απαντάτε;
“Δεν πάνε να ισχυρίζονται ό,τι θέλουν… Κι εγώ ισχυρίζομαι ότι είναι ηλίθιοι. Ο Σταύρος και όσοι ακόμα ψήφισαν ΝΑΙ, στήριξαν μια κακή συμφωνία, δίνοντας έτσι σανίδα σωτηρίας στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ποια είναι η γνώμη σας για τη σημερινή Νέα Δημοκρατία;
“Έχει αρκετές εσωτερικές αντιθέσεις, όπως κάθε πολυσυλλεκτικό μεγάλο κόμμα που επιδιώκει να κυβερνήσει. Όμως ελπίζω πως θα μετεξελιχθεί σε μια μεγάλη ευρωπαϊκή φιλελεύθερη παράταξη, όπου θα μπορούν να συνυπάρξουν φωνές και απόψεις κεντροδεξιές και κεντοαριστερές, έτσι ώστε να γίνει η Ελλάδα μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα”.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, επόμενος πρωθυπουργός θα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Θεωρείτε πως θα τα καταφέρει;
“Νομίζω, ξέρει τι πρέπει να κάνει. Του έχω εμπιστοσύνη και θέλω να πιστεύω πως θα τα καταφέρει”.

Πιστεύετε πως η Νέα Δημοκρατία θα καταφέρει να εξαντλήσει την τετραετία, με τον ΣΥΡΙΖΑ απέναντι;
“Πιστεύω ότι έχει εξασφαλίσει την αυτοδυναμία αλλά αυτό δεν αρκεί. Πρέπει να συμπλεύσει και με άλλες δυνάμεις, εξασφαλίζοντας μια μακρόπνοη διακυβέρνηση πάνω στην ευρωπαϊκή λογική και στην απαραίτητη, για την χώρα μας, επανάσταση του αυτονόητου. Ο ΣΥΡΙΖΑ, σε οποιαδήποτε μεταμφίεσή του, δεν θα μπορεί να επαναλάβει κάποιο καταστροφικό ρεσάλτο στην εξουσία. Ο κόσμος έχει καταλάβει πια… ελπίζω. Προσωπικά, στηρίζω αυτήν την προοπτική ως την μοναδική λύση. Δεν πρέπει να επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος και δεν έχουμε καθόλου χρόνο για άλλα ηλίθια πειράματα, για φούμαρα, παραμύθια, απάτες και αυταπάτες”.

Αν σας ζητούσαν από την Πειραιώς, να συμμετάσχετε ως πολιτευτής στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια, θα απαντούσατε καταφατικά;
“Όσο μπορώ και από οποιαδήποτε θέση, θα συνδράμω στην προσπάθειά της, και μέσα και έξω από ψηφοδέλτια. Η επανεκλογή μου άλλωστε δεν είναι για μένα προτεραιότητα και αυτοσκοπός.

Κύριε Ψαριανέ, σας ευχαριστούμε.
“Κι εγώ, για τη συζήτηση που είχαμε και την ευκαιρία να ξεκαθαρίσω ορισμένα πράγματα”.

Source: https://meaculpa.gr/politiki/myculpa/22910-gr-psarianos-o-suriza-einai-sxizofreniko-morfoma-me-eksousiolagnous-kai-tuxodioktes?fbclid=IwAR0NdGzjGWvtQ7aObqgVUzjCAn1Ku98in5_wkMj4qHaPXSfC6mp9-W-YBmY
MyCulpa – Meaculpa.gr – Απόψεις, Επικαιρότητα, Σχόλια, Νέα, Ειδήσεις από την Ελλάδα & το Εξωτερικό
© Meaculpa.gr – Απόψεις, Επικαιρότητα, Σχόλια, Νέα, Ειδήσεις από την Ελλάδα & το Εξωτερικό