περί φασισμού, εκφασισμού ή φασισμού των δύο άκρων ή των πέντε άκρων και των έξι θαλασσών

Παρέμβαση στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την συζήτηση και ψήφιση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, «Υποχρεώσεις αερομεταφορέων σχετικά με τα αρχεία επιβατών-προσαρμογή της νομοθεσίας στην Οδηγία (ΕΕ) 2016/681 και άλλες διατάξεις».

Για τα Μνημόνια που βγήκαμε και τον ΕΝΦΙΑ που καταργήσαμε:
“Να σταματήσει η εκφώνηση αυτού του παραμυθιού ότι βγήκαμε από τα μνημόνια. Από τα μνημόνια βγήκαν αυτοί που χρηματοδοτούν τη χώρα και παύουν να τη χρηματοδοτούν. Εμείς συνεχίζουμε να πρέπει να εφαρμόζουμε αυτά που μας λένε απ’ έξω. Οι ελεημοσύνες που δίνουμε είναι επειδή τις έχουμε πατσίσει με κάτι άλλα που έχουμε κόψει.
Ο Πρωθυπουργός μας είπε σε έντονο ύφος: «Μας λέτε γιατί δεν καταργούμε τον ΕΝΦΙΑ, όταν κάνουμε τη μείωση αυτή; Δείτε ποιοι έφεραν τον ΕΝΦΙΑ». Δεν μας νοιάζει τώρα ποιος έφερε τον ΕΝΦΙΑ. Μας νοιάζει ποιος είπε ότι θα τον σβήσει και δεν τον σβήνει. Η αριστερή Κυβέρνηση του Πάνου Καμμένου ανέβηκε στην εξουσία καταργώντας τον, επειδή είναι ένας άδικος φόρος, που δεν διορθώνεται, απλώς καταργείται”.

Περί φασισμού, εκφασισμού και δημοκρατίας:
“Φασισμός είναι η επιβολή της γνώμης του ισχυρού στο χώρο που μπορεί να την ασκήσει, σε οποιοδήποτε σχολείο, πανεπιστήμιο, νοσοκομείο, γήπεδο, καφενείο.
Φασισμός είναι η μπότα του φωνακλά, αυτού που σπάει, που καίει και που κάνει καταλήψεις. Ανεξαρτήτως από πού προέρχεται. Δεν έχει σημασία ποιο είναι το αίτημα της κατάληψης. Μπορεί να είναι δίκαιο ή άδικο. Σημασία έχει ο εκφασισμός της δημοκρατίας, όταν επιβάλλεται με αυτούς τους τρόπους. Αν το κάνουμε «εμείς», θα το κάνουν και τα φασισταριά και οι νεοναζί και οι χρυσαυγίτες και οι εξωγήινοι ψυχοπαθείς.
Έτσι είναι αυτά τα πράγματα, ή θα το κάνουμε όλοι ή κανένας. Θα σεβαστούμε τους νόμους της Δημοκρατίας, αλλιώς ας τη διαλύσουμε”.

Δείτε ολόκληρη την παρέμβαση: