Ποιός άνθρωπος του ευρωπαϊκού πολιτισμού μπορεί να θαυμάζει αυτόν τον βλαμμένο ισλαμικό φονταμενταλισμό που ανατινάζει στον αέρα παιδάκια;

“Πρέπει να είσαι βλαμμένος, ψυχάκιας, δεν ξέρω τι άλλο πρέπει να είσαι. Δεν είσαι στα καλά σου! Να το θεωρείς αυτό επανάσταση και να λες μακάρι να γινόμασταν έτσι κι εμείς… Είναι τραγικό αυτό.”
Με τα παραπάνω λόγια σχολίασε ο Γρηγόρης Ψαριανός τις πρόσφατες δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Κυρίτση περί δυτικού πολιτισμού που είναι χειρότερος από τον Ισλαμικό, στον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη και στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ 104,6».

«Είναι τραγικά αυτά τα πράγματα. Πόσο μερικοί άνθρωποι, προοδευτικοί και ριζοσπάστες, ήταν κολλημένοι άλλοτε στον Μάο, άλλοτε στον Τρότσκι, άλλοτε στον Χόνεκερ και στη Στάζι, άλλοτε στην Κομεκόν και στο Σύμφωνο της Βαρσοβίας και τώρα κάποιοι από αυτούς είναι κολλημένοι στη Μέκκα; Στο χειρότερο ισλαμοφονταμενταλιστικό σύστημα τρομοκρατίας και ψυχασθένειας;
Δεν είναι όλοι οι μουσουλμάνοι ψυχοπαθείς δολοφόνοι. Είναι σαν τους χριστιανούς και τους Εβραίους, όλοι έχουν τους βλαμμένους τους και όλοι έχουν και τους κανονικούς τους.
Αλλά αυτός ο βλαμμένος ισλαμικός φονταμενταλισμός που σκοτώνει παντού και ανατινάζει στον αέρα από παιδάκια μέχρι όποιον βρει μπροστά του ως επαναστατική διαδικασία, για να τον θαυμάζεις πρέπει να είσαι ζώον, ηλίθιος, ψυχάκιας, δεν ξέρω τι σκατά πρέπει να είσαι. Δεν είσαι στα καλά σου, δεν πας καλά. Αν βγει κάποιος και πει σιχαίνομαι το δυτικό πολιτισμό γιατί δεν μ’ αρέσει το Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ τρελαίνομαι με τα αραβικά πρωταθλήματα, πρέπει να έχεις φάει φτυαριά χοντρή.
Και άσε τον Κυρίτση.

Διάφορος κόσμος, κανονικοί άνθρωποι, πρώην φίλοι σου, πρώην σύντροφοι σου, και τους λες για Τσώρτσιλ, για Λονδίνο, για Ευρωπαϊκή Ένωση και αηδιάζει, κάνει εμετό, βγάζει φλύκταινες, και ξαφνικά λάμπει το πρόσωπο του όταν μιλάει για την πλατεία Ταχρίρ και για τους αδελφούς Μουσουλμάνους! Τι καινούργια φτυαριά είναι αυτή;

Καταλαβαίνω να θαυμάζεις τον Χο Τσι Μιν ή τον Κόκκινο Στρατό, κι εγώ τ’ ακούω τα τραγούδια του κόκκινου στρατού, είναι πολύ ωραία, αλλά να θες να ακούς ξαφνικά αμανέδες από αυτά τα χωνιά από τα τζαμιά και να θέλεις να βλέπεις μαυροφορεμένες μαντιλοφορούσες να ανατινάζονται στον αέρα; Πρέπει να είσαι βλαμμένος. Να το θεωρείς αυτό επανάσταση και μακάρι να γινόμασταν έτσι κι εμείς. Είναι τραγικό αυτό. Ποιος άνθρωπος, Έλληνας, του Ευρωπαϊκού πολιτισμού μπορεί να σκέφτεται έτσι; Δεν το χωράει το μυαλό σου. Τι βλάβη είναι αυτή;»

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης και σε αναφορά στα όσα ειπώθηκαν σε πρόσφατη δημόσια εκδήλωση του Γιάννη Ραγκούση περί συνεργασίας ΚΙΝΑΛ με ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής με το ΠΟΤΑΜΙ είπε:
«Μου κάνει εντύπωση το εξής: ο Γιάννης Ραγκούσης ως μέλος της τριπλέτας της “΄Ωρας Αποφάσεων”, που είχαμε, ως ΠΟΤΑΜΙ, μια πολύ στενή συνεργασία και προλειαίναμε το έδαφος για μια συνεργασία εκσυγχρονιστικού – φιλοευρωπαϊκού τύπου, ήταν σφόδρα αντίθετος σε οποιαδήποτε τέτοια συζήτηση γινόταν στα πέριξ. Τότε ήταν πολύ χαμηλοί οι τόνοι σε τέτοιες συζητήσεις, τώρα έχουν φουντώσει κάπως σε κάποιες πολιτικές περιοχές. Τότε ήταν φανατικός πολέμιος της Φώφης Γεννηματά και δεν ήθελε ν’ ακούσει κουβέντα για μια τέτοια προοπτική».