Προβληματική η σχολική στέγη στην Τήνο

19/11/2009

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς την κ.Υπουργό  Παιδείας, Δια βίου μάθησης και Θρησκευμάτων

Θέμα: Προβληματική η σχολική στέγη στην Τήνο

 

Όπως έγινε γνωστό, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί, ιδιαίτερα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της πόλης της Τήνου, διαμαρτύρονται έντονα για την επί πολλά χρόνια συνεχιζόμενη απαράδεκτη κατάσταση της σχολικής στέγης στο νησί.
Συγκεκριμένα υπάρχει οξύ κτιριακό πρόβλημα, αφού οι αίθουσες και στα δύο δημοτικά σχολεία της πόλης δεν επαρκούν να στεγάσουν τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό των μαθητών.
Οι προσωρινές “λύσεις” που έχουν δοθεί με την ενοικίαση καταστημάτων εκτός των υφιστάμενων σχολικών κτιρίων, είναι από κάθε άποψη ακατάλληλες και αντιπαιδαγωγικές. Αφενός μεν τα καταστήματα μετατρέπονται σε αίθουσες διδασκαλίας χωρίς τις απαιτούμενες προβλέψεις και αφετέρου οι μαθητές, στερούμενοι αύλειων χώρων υποχρεώνονται στα διαλείμματα τους να πηγαινοέρχονται από και προς τα σχολικά τους κτίρια διανύοντας αποστάσεις 150-200 μέτρων, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει και για την ασφάλεια τους.

Επειδή η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί, ερωτάται η αρμόδια υπουργός:
α) εάν ισχύει η δέσμευση της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου για καταβολή 1 εκατ. 100 χιλιάδων ευρώ από τον ΟΣΚ για την κατασκευή κτιρίου στο χώρο του 1ου δημοτικού σχολείου
β) τί μέτρα πρόκειται να λάβει έτσι ώστε να δρομολογηθούν άμεσα λύσεις για το πρόβλημα της σχολικής στέγης της Τήνου

Οι ερωτώντες βουλευτές

Δημήτρης Παπαδημούλης

Γρηγόρης Ψαριανός

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.