Προσλήψεις εργαζομένων στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο «Δαφνί» εκτός ΑΣΕΠ

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

25/7/2011

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους κ.κ. Υπουργούς:

-Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

-Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Θέμα: «Προσλήψεις εργαζομένων στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο «Δαφνί» εκτός ΑΣΕΠ».

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα στον Τύπο, στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο «Δαφνί», γίνονται προσλήψεις προσωπικού (113 ατόμων) μέσω του προγράμματος «Κοινωφελής εργασία» εκτός ΑΣΕΠ, μέσω ΜΚΟ και με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Συγκεκριμένα, με αυτόν τον ανορθόδοξο τρόπο -με 5μηνες δηλαδή συμβάσεις και με μισθό 625 ευρώ τον μήνα και ένσημα που τα καλύπτει ο ΟΑΕΔ- προσλήφθηκαν στο ΨΝΑ «Δαφνί» 30 νοσηλευτές Δ.Ε., 12 κοινωνικοί λειτουργοί, 6 εργοθεραπευτές, 30 άτομα βοηθητικό προσωπικό, οδηγοί και τεχνικό προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων, η ανάθεση των οποίων έγινε στην ΜΚΟ «ΕΔΡΑ».

Να σημειωθεί ότι οι ελλείψεις σε προσωπικό στο συγεκριμένο ΨΝΑ είναι μεγάλες. Πέρυσι συνταξιοδοτήθηκαν περί τους 120 εργαζομένους και σύμφωνα με τις προβλέψεις του Μνημονίου για το 1 προς 10, δεν αντικαταστάθηκαν. Φέτος, αναμένεται να συνταξιοδοτηθεί ανάλογος αριθμός.

Με τις συνοπτικές διαδικασίες όμως του καθεστώτος των «ενοικιαζόμενων εργαζομένων» δεν αντιμετωπίζονται ουσιαστικά τα προβλήματα των μεγάλων ελλείψεων του ΨΝΑ, παρά μόνο διευκολύνεται η αποπομπή των μονίμων ή, σε πρώτο στάδιο, η διαπραγματευτική θέση των μονίμων εργαζομένων.

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

1. Προτίθενται να προβούν στην πρόσληψη προσωπικού μέσω της νομότυπης διαδικασίας του ΑΣΕΠ ώστε να εξασφαλίζονται τα αντικειμενικά προσόντα των εξειδικευμένων εργαζομένων που απαιτούνται στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο «Δαφνί»;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Φώτης Κουβέλης

Θανάσης Λεβέντης

Νίκος Τσούκαλης

Γρηγόρης Ψαριανός

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.