Πρόσληψη προσωπικού στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

                                          16/12/2009

ΕΡΩΤΗΣΗ
Για τον κ. Υπουργό Πολιτισμού

ΘΕΜΑ: Πρόσληψη προσωπικού στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο.

Στο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ & ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ της Αθήνας προσελήφθησαν τον Απρίλιο του 2009, με διαδικασίες σύμφωνες με τις εγκυκλίους και την έγκριση του ΑΣΕΠ, 116 υπάλληλοι ( 106 ημερήσιοι και 6 νυχτερινοί φύλακες αρχαιοτήτων και 4 ως προσωπικό καθαριότητας) με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για επτά μήνες.
Με την λήξη αυτών των συμβάσεων το  ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ & ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ προχώρησε σε επιλογή ωρομίσθιου προσωπικού για την κάλυψη αυτών των θέσεων μέχρι το τέλος του 2009, με αδιαφανή και διαβλητά κριτήρια και με κριτή … τον προϊστάμενο της υπηρεσίας.
Συνέπεια αυτού ήταν να μην επιλεγούν υπάλληλοι, οι οποίοι παρ’ όλο που είχαν επιλεγεί μέσω διαδικασιών ΑΣΕΠ, δεν ήταν «αγαπητοί» και «βολικοί» για τους προϊσταμένους της Υπηρεσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η ίδια διαδικασία ακολουθήθηκε στα περισσότερα μουσεία της χώρας. Και όλα αυτά παρά τις υποσχέσεις του υπουργού κ. Γερουλάνου ότι θα παραμείνουν στις θέσεις τους και μετά την λήξη των συμβάσεων, όσοι προσελήφθησαν μέσω ΑΣΕΠ, μέχρι την πλήρωση των κενών θέσεων με τον επόμενο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.
Στον ευαίσθητο λοιπόν χώρο των Μουσείων της χώρας, με άμεση αναφορά στον πολιτισμό και στον τουρισμό, επικρατεί «εργασιακός μεσαίωνας» – σύμφωνα με την ρήση του κ. Πρωθυπουργού. Μη πλήρωση κενών οργανικών θέσεων, συμβάσεις πολλών ταχυτήτων και φυσικά διατήρηση των «πελατειακών» σχέσεων.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ

1.    Τι μέτρα θα λάβετε για την αποκατάσταση της αδικίας κατά της μερίδας των εργαζομένων στο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ & ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, οι οποίοι δεν προσελήφθησαν με την διαδικασία της επιλογής?
2.    Πως θα καλύψετε τις κενές θέσεις που θα προκύψουν μετά την 1-1-2010? Πότε προβλέπεται να πληρωθούν οι κενές οργανικές θέσεις και με ποιες διαδικασίες?
3.    Μέχρι να  καλυφθούν οι κενές οργανικές θέσεις μέσω διαγωνισμού ΑΣΕΠ, σκέφτεστε  κ. υπουργέ,  να λειτουργήσουν τα μουσεία με παράταση των  συμβάσεων, όσων είχαν προσληφθεί με διαδικασίες ΑΣΕΠ, όπως είχατε στο πρόσφατο παρελθόν υποσχεθεί;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Μιχάλης Κριτσωτάκης

Γρηγόρης Ψαριανός

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.