Ρύθμιση των οφειλών των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ερώτηση
Προς τους κ.κ. Υπουργούς:
•    Οικονομικών
•    Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας

Θέμα: Ρύθμιση  των οφειλών των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων.

      Η υπερχρέωση των νοικοκυριών αποτελεί, σήμερα, μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας. Με δεδομένη την αυξανόμενη ανεργία,   εκατοντάδες χιλιάδες  συμπολίτες μας, εγκλωβισμένοι σε χρέη,  οδηγούνται σε οικονομικό και κοινωνικό αποκλεισμό, με άμεσες επιπτώσεις στο προσωπικό και οικογενειακό επίπεδο ζωής τους.
Οι περικοπές στους μισθούς, η ραγδαία αύξηση  της ανεργίας, οι αυξήσεις των έμμεσων και άμεσων φόρων, αλλά και η ακρίβεια προϊόντων και παρεχόμενων υπηρεσιών, δημιουργούν πλέον ασφυκτική κατάσταση σε έναν ολοένα αυξανόμενο αριθμό συμπολιτών μας οι οποίοι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις.
Οι αποσπασματικές ρυθμίσεις που εξαγγέλλονται κατά καιρούς από τραπεζικά ιδρύματα, αποδεικνύονται τουλάχιστον ανεπαρκείς και δεν αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά και συνολικά το μείζον αυτό κοινωνικό πρόβλημα.
Παρά το γεγονός ότι  έχει ήδη συμπληρωθεί διάστημα μεγαλύτερο των οκτώ μηνών από τις κυβερνητικές εξαγγελίες  για νομοθετική ρύθμιση του εν λόγω θέματος, η καθυστέρηση υλοποίησης της ανωτέρω δέσμευσης δημιουργεί μεγάλη ανησυχία και αναπάντητα ερωτηματικά.
    Με δεδομένο ότι η ανωτέρω, πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα, κατάσταση δημιουργεί σοβαρό ζήτημα ευθύνης της πολιτείας, ενώ κάθε περαιτέρω καθυστέρηση εντείνει το κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα χιλιάδων συμπολιτών μας,
            Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

Πότε θα υλοποιηθεί η κυβερνητική- και προεκλογική- δέσμευση  για νομοθετική ρύθμιση χρεών των υπερχρεωμένων συμπολιτών μας, οι οποίοι παρωθούνται καθημερινά στο περιθώριο της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου μας;

17.6.10

Οι ερωτώντες βουλευτές
Φώτης Κουβέλης
Θανάσης Λεβέντης
Νίκος Τσούκαλης
Γρηγόρης Ψαριανός

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.