Σε ιδιώτες το κυλικείο της ΕΡΤ;

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΨΑΡΙΑΝΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β΄ΑΘΗΝΑΣ                                                                                      
                                                                                                                                                                                                                                        16/07/2009

ΕΡΩΤΗΣΗ 
Προς τον κ. Υπουργό Εσωτερικών

ΘΕΜΑ: «Σε ιδιώτες το κυλικείο της ΕΡΤ;»

Το κυλικείο – εστιατόριο  της ΕΡΤ, το οποίο διαχειρίζεται ο Προμηθευτικός και Καταναλωτικός Συνεταιρισμός Προσωπικού ΕΡΤ, λειτουργεί στον πρώτο όροφο του Ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής από το 1976. Όλα αυτά τα χρόνια παρέχει τις υπηρεσίες του στους εργαζόμενους σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές και παράλληλα εξυπηρετεί όλες τις επίσημες εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ. Μάλιστα το τελευταίο διάστημα ο συνεταιρισμός έχει καταφέρει να μειώσει κατά πολύ τα τεράστια χρέη των προηγούμενων διοικήσεών του.
Και όμως, εν μέσω  οικονομικής κρίσης, έρχεται η διοίκηση της ΕΡΤ και προωθεί πρόταση για ιδιωτικοποίηση του εστιατορίου μέσω μειοδοτικού διαγωνισμού. Κάτι τέτοιο θα οδηγήσει  στην ανεργία τους 16 υπαλλήλους του συνεταιρισμού, για τους οποίους, ο Πρόεδρος- Δ/νων Σύμβουλος της ΕΡΤ φέρεται να είπε: «κάντε τους ότι θέλετε, δεν είναι δικοί μου υπάλληλοι…».
Αναστάτωση έχει προκληθεί και στους εργαζόμενους της ΕΡΤ οι οποίοι θα κληθούν να πληρώνουν σε σχεδόν διπλάσιες τιμές τις καθημερινές τους αγορές. Ήδη, έχουν δηλώσει την αντίθεσή τους με την απόφαση της διοίκησης, συγκεντρώνοντας περισσότερες από 1.500 υπογραφές.
Με βάση τα προαναφερόμενα,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός
1. Είναι ενήμερος για τη πρόθεση της ΕΡΤ ΑΕ για την ιδιωτικοποίηση του κυλικείου της ΕΡΤ και εάν ναι, συμφωνεί;
2. Για ποιο λόγο η διοίκηση της ΕΡΤ ΑΕ προβαίνει σε αυτή την ενέργεια οδηγώντας τους εργαζόμενους στην ανεργία;
3. Για ποιο λόγο η ιδιωτικοποίηση του κυλικείου της ΕΡΤ γίνεται σε μια περίοδο που τα οικονομικά του συνεταιρισμού του προσωπικού της ΕΡΤ είναι στην καλύτερη κατάσταση των τελευταίων χρόνων;
4. Εφόσον προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση ποια μέτρα προτίθεται να λάβει ώστε οι εργαζόμενοι του συνεταιρισμού να μην χάσουν τη δουλειά τους;

Ο ερωτών βουλευτής

Γρηγόρης Ψαριανός

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.