Σε κρίσιμη φάση η έκδοση της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

19/12/2011

Ερώτηση

Προς τον κ. Υπουργό Επικρατείας

Θέμα: «Σε κρίσιμη φάση η έκδοση της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»

Απλήρωτοι παραμένουν από τον περασμένο Αύγουστο οι 850 και πλέον εργαζόμενοι (δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί, βοηθητικό προσωπικό) στην Χ.Κ Τεγόπουλος (Ελευθεροτυπία, Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, enet.gr)

Η διοίκηση επικαλείται οικονομικά προβλήματα τα οποία όπως υποστηρίζει προσπαθεί να επιλύσει με δάνειο, που έχει ζητήσει από τον τραπεζικό χώρο. Η “Ελευθεροτυπία” είναι μια εκδοτική επιχείρηση χωρίς άλλες δραστηριότητες και παρά τα δύσκολα οικονομικά της, δεν είναι σε χειρότερη κατάσταση, σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία, από άλλες εκδοτικές επιχειρήσεις.

Ωστόσο μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση. Επιπλέον η διοίκηση της Χ.Κ Τεγόπουλος εξαρτά τη συνέχιση της εφημερίδας από την έγκριση και εκταμίευση αυτού του δανείου.

· Επειδή η παραπάνω εξέλιξη θα είναι δραματική για τους εργαζόμενους οι οποίοι θα βρεθούν στο δρόμο και στο έλεος μιας εχθρικής αγοράς εργασίας χωρίς τα δεδουλευμένα τους και χωρίς τις νόμιμες αποζημιώσεις τους.

· Επειδή το κλείσιμο μιας ιστορικής και μεγάλης εφημερίδας όπως είναι η “Ελευθεροτυπία”, θα είναι ένα πλήγμα για την ίδια ελευθεροτυπία, όπως πλήγμα αποτελεί το κλείσιμο κάθε εφημερίδας.

Ερωτάται ο κ. υπουργός

Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε για να αποτραπεί το κλείσιμο της ιστορικής εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» και η συνεπακόλουθη ανεργία των εργαζομένων σ’ αυτήν;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Φωτός Κουβέλης

Θανάσης Λεβέντης

Νίκος Τσούκαλης

Γρηγόρης Ψαριανός

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.