Σε λαικη συνελευση στη Λαρυμνα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                           

Στη  λαϊκή συνέλευση, που κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Οπουντίων, μετά από την κινητοποίηση των κατοίκων και των φορέων της περιοχής, βρίσκεται σήμερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γρηγόρης Ψαριανός. Το Δημοτικό Συμβούλιο πήρε  την πρωτοβουλία με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος να καλέσει σε διαμαρτυρία με θέμα: όχι στη δημιουργία εργοστασίου παραγωγής ρεύματος με λιθάνθρακα στη Λάρυμνα.
Στη συγκέντρωση Διαμαρτυρίας ο Γρηγόρης Ψαριανός τόνισε μεταξύ άλλων ότι: 
Σε μια χώρα σαν την Ελλάδα, που μπορεί να καλύψει μεγάλο μέρος των ενεργειακών της αναγκών από την ηλιακή και την αιολική ενέργεια και όταν η ΔΕΗ παίρνει μόλις το 0,3% της ηλεκτροπαραγωγής της από ανανεώσιμες πηγές, η κυβέρνηση της Ν.Δ. προγραμματίζει τη δημιουργία νέων εργοστασίων παραγωγής ρεύματος με εισαγόμενο λιθάνθρακα, ανακοινώνει αδειοδοτήσεις παραγωγής ενέργειας από λιγνίτη και αφήνει ανοιχτό το παράθυρο για την ατομική ενέργεια.
Θα επιμείνουμε σταθερά σε μια νέα στρατηγική στον τρόπο κατανάλωσης, ιδιαίτερα στα κτίρια και στις μεταφορές.
Θα αντισταθούμε σθεναρά στην εγκληματική προχειρότητα με την οποία οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις χειρίστηκαν το ενεργειακό ζήτημα.
Θα καταγγείλουμε την ιδέα της «πράσινης» και φθηνότερης πυρηνικής ενέργειας.
Η ατομική ενέργεια ούτε εναλλακτική είναι, ούτε οικολογική και η Ελλάδα πρέπει να παίξει ρόλο ώστε να αποτραπεί η εγκατάσταση αντιδραστήρων στα Βαλκάνια.

5/6/08

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.