Σε συνθήκες εγκατάλειψης οι κάτοικοι του Ολυμπιακού Χωριού

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

1.11.2010

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς την κα. Υπουργό:

Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

ΘΕΜΑ: Σε συνθήκες εγκατάλειψης οι κάτοικοι του Ολυμπιακού Χωριού.

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προχωρούν οι κάτοικοι του Ολυμπιακού Χωριού, διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση την οποία βιώνουν, ως κάτοικοι μιας περιοχής που καθημερινά υποβαθμίζεται.

Όπως αναφέρεται, οι 10.000 περίπου κάτοικοι του Ολυμπιακού Χωριού, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα διαβίωσης, τα οποία συνεχώς πολλαπλασιάζονται και μεγεθύνονται.

Η πολυδιαφημισμένη «πρότυπη πόλη» που δημιουργήθηκε επ΄ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στους πρόποδες της Πάρνηθας, περιγράφεται σήμερα με χαρακτηρισμούς όπως «προχειρότητα», «έλλειψη σχεδιασμού», «κακοτεχνίες», «οικονομικές σκοπιμότητες», «εγκατάλειψη».

Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου, αποκαλύπτεται ότι σημαντική και καίρια έλλειψη στο Ολυμπιακό Χωριό είναι η παντελής απουσία κοινωνικών και πολιτιστικών δομών, οι οποίες θα διευκόλυναν τη δημιουργία ενός συνεκτικού ιστού, απαραίτητου για τη συνοχή και την αρμονική συμβίωση των κατοίκων.

Όπως αποδεικνύεται, το φιλόδοξο εγχείρημα της δημιουργίας μιας νέας πόλης, κινδυνεύει να ακυρωθεί στην πράξη, αφού οι υποδομές της σε κοινωνικά και πολιτιστικά έργα είναι εντελώς ανύπαρκτες.

Σήμερα, οι κάτοικοι του Ολυμπιακού Χωριού ζητούν το αυτονόητο: την έμπρακτη στήριξη της Πολιτείας, ώστε να αντιμετωπισθούν τα υπάρχοντα προβλήματα, αλλά και να διευκολυνθεί η διαβίωση και η συνοχή αγνώστων, έως πρόσφατα, ανθρώπων, οι οποίοι καλούνται, σε αντίξοες συνθήκες, να διαμορφώσουν μία υγιή και βιώσιμη κοινωνική ομάδα.

Κατόπιν των ανωτέρω,

Ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί, άμεσα, ώστε να υποστηριχθεί αποτελεσματικά η ικανοποιητική εγκατάσταση, διαβίωση και κοινωνική συνοχή των κατοίκων του Ολυμπιακού Χωριού;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Φώτης Κουβέλης

Γρηγόρης Ψαριανός

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.