Σε τραγική κατάσταση το ιστορικό γήπεδο του ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΨΑΡΙΑΝΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β’ ΑΘΗΝΩΝ   

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Πολιτισμού 

ΘΕΜΑ: Σε τραγική κατάσταση το ιστορικό γήπεδο του ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ 

Ένας από τους πλέον ιστορικούς αθλητικούς αλλά και πολιτιστικούς χώρους της Αθήνας κινδυνεύει.

Ένας χώρος στον οποίο έκανε τα πρώτα του βήματα ο, κατά τον κ. Γιάννη Ιωαννίδη, μεγαλύτερος Έλληνας αθλητής όλων των εποχών ο Γιώργος Κολοκυθάς, ένας χώρος στον οποίο αγωνιζόταν η <<αυτοκράτειρα>> του γυναικείου μπάσκετ στην Ελλάδα, η γυναικεία ομάδα του ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ, ένας χώρος που έχουν γίνει μερικές από τις ωραιότερες συναυλίες ελληνικών και ξένων συγκροτημάτων αλλά και ένας χώρος που έχει φιλοξενήσει όλη σχεδόν τη σύγχρονη αλλά και παλαιότερη πολιτική ζωή του τόπου.

Το κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Α.Ο. ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ στα Πατήσια έχει υποστεί τους τελευταίους μήνες και ειδικά μετά την κακοκαιρία του Φεβρουαρίου του 2008, εκτεταμένες φθορές.

Συγκεκριμένα τα δυο κλιματιστικά μηχανήματα έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας.

Η οροφή του γηπέδου είναι μονίμως ανοιχτή εξαιτίας βλάβης στο σύστημα λειτουργίας της.

Το μπαλκόνι που υπάρχει πίσω από τη μεγάλη εξέδρα έχει υποστεί μεγάλες φθορές και είναι πλέον επικίνδυνο. 

Σύμφωνα με τους υπευθύνους του συλλόγου για τις παραπάνω επισκευές ένα ποσό της τάξης των 60.000,00€ είναι αρκετό. Σε επιστολή τους προς την Γ.Γ. Αθλητισμού οπού ζητούσαν τη βοήθεια της, δεν πήραν κάποια απάντηση.

Με δεδομένο ότι η ετήσια επιχορήγηση του συλλόγου από τη Γ.Γ.Α. δεν φτάνει ούτε για ένα μέρος από τα λειτουργικά έξοδα του συλλόγου το μέλλον του πρώτου κλειστού γηπέδου μπάσκετ της Αθήνας φαίνεται δυσοίωνο.

 Ερωτάται ο κ. Υπουργός,

Προτίθεται η Γ.Γ. Αθλητισμού να επιχορηγήσει τον αθλητικό σύλλογο ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ Α.Ο. με το ποσό που χρειάζεται ώστε να εξασφαλιστεί η κανονική και ασφαλής λειτουργία του κλειστού γηπέδου μπάσκετ του ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ; 

5/6/2008 

Ο ερωτών βουλευτής  

Γρηγόρης Ψαριανός 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.