Στα “κόκκινα” η κατάσταση για το ελληνικό σχολείο στο Μόναχο

Tον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο βουλευτής Β΄ Αθηνών με το ΠΟΤΑΜΙ Γρηγόρης Ψαριανός κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής, για ένα επίμαχο θέμα που πολύ καιρό τώρα βρίσκεται σε εκκρεμότητα και απασχολεί την ελληνική πολιτεία και αφορά άμεσα την ομογένεια του Μονάχου. Πρόκειται για την ανέγερση κτιρίου σε οικόπεδο που είχε αγοράσει το 2001 το ελληνικό δημόσιο από τον δήμο Μονάχου με σκοπό την κατασκευή ελληνικού σχολείου, αλλά λόγω διαφόρων προσκομμάτων που παρουσιάστηκαν στην πορεία όλων αυτών των χρόνων κι είχαν ως αποτέλεσμα την μη ολοκλήρωση του έργου, σήμερα, κατόπιν δικαστικών αποφάσεων και αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου, η έκταση κινδυνεύει να επαναμεταβιβαστεί στο δήμο Μονάχου.

«Κινδυνεύουμε να χάσουμε το σχολείο αυτό που είναι πάρα πολύ μεγάλης σημασίας για τους 35.000 Έλληνες κατοίκους του Μονάχου, που είναι και οι περισσότεροι Έλληνες κάτοικοι σε ευρωπαϊκή πόλη», τόνισε ο Γρηγόρης Ψαριανός, ο οποίος είχε επισκεφτεί τον χώρο μόλις λίγες ημέρες νωρίτερα με αφορμή την τελετή για την κοπή πρωτοχρονιάτικης πίττας των εκεί ομογενών.
«Η κατάσταση αυτή του οικοπέδου και του σχολείου στο Μόναχο είναι στα “κόκκινα”. Είναι σχεδόν εκτός προθεσμιών. Κινδυνεύουμε να χάσουμε συνολικά το οικόπεδο ή το μισό το οποίο το διεκδικεί ο Δήμος του Μονάχου, ο οποίος μας το παραχώρησε για να κάνουμε το σχολείο», είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, τονίζοντας ότι πρέπει εδώ και τώρα να αποφασίσει η Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς να ζητήσει από την ελληνική Πολιτεία, να προχωρήσει άμεσα τις διαδικασίες για να ολοκληρωθεί το σχολείο, πριν χαθεί οριστικά κάθε δυνατότητα.