Στο έλεος της γραφειοκρατίας η μικρή Αφγανή

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό:

– Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Θέμα: Στο έλεος της γραφειοκρατίας η μικρή Αφγανή

Ένας χρόνος πέρασε από τον άδικο χαμό του 15χρονου Αφγανού και τον σοβαρό τραυματισμό της 9χρονης αδελφής του, όταν εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός που ήταν τοποθετημένος στην είσοδο του κτηρίου της Ε.Ε.Δ.Ε. στα κάτω Πατήσια.

Η δεκάχρονη Νατζάφι Φερστέ , σήμερα είναι μονόφθαλμη, ενώ και το άλλο μάτι της χρήζει χειρουργικών επεμβάσεων, οι οποίες, όμως, δεν είναι δυνατόν να γίνουν στην Ελλάδα. Στο πιστοποιητικό του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ», που υπογράφεται από την Α΄ Οφθαλμολογική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών αναφέρεται χαρακτηριστικά «Λόγω της μικρής της ηλικίας, του γεγονότος ότι είναι μονόφθαλμη και του σοβαρού της καταστάσεώς της συνιστάται σε έλεγχο και αντιμετώπιση της κερατοπλαστικής, με ταυτόχρονη ένθεση ιριδικού ενδοφακού, να μεταβεί σε ειδικό κέντρο του εξωτερικού, διότι δεν αντιμετωπίζεται στην Ελλάδα»

Η Πολιτεία κωλυσιεργεί επικίνδυνα , μην αναλαμβάνοντας την ευθύνη να καλύψει τα έξοδα για την επέμβαση σε νοσοκομείο του εξωτερικού, γεγονός που μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες για την όραση του άτυχου κοριτσιού.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός :

 

Υπάρχει έγκριση κονδυλίου για την κάλυψη των εξόδων που αφορούν την επέμβαση και τη νοσοκομειακή περίθαλψη της δεκάχρονης Αφγανής; Αν ναι σε τι οφείλεται η καθυστέρηση; Αν όχι , πως προτίθεστε να παρέμβετε ώστε να λυθεί άμεσα το θέμα;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Θανάσης Λεβέντης

Γρηγόρης Ψαριανός

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.