Συγκρότηση νέου διοικητικού συμβουλίου του Ινστιτούτου Γεωπονικών Ερευνών (Ι.Γ.Ε.) χωρίς εκπροσώπηση της τοπικής αυτοδιοίκησης.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
                                                                                                                     30-7-2010
ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους κ.κ. Υπουργούς :

•    Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
•    Αγροτικής Ανάπτυξης  και Τροφίμων

Θέμα: Συγκρότηση νέου διοικητικού συμβουλίου του Ινστιτούτου Γεωπονικών Ερευνών (Ι.Γ.Ε.) χωρίς εκπροσώπηση της τοπικής αυτοδιοίκησης.
      Όπως αναφέρεται,  για πρώτη φορά μετά τη συνεχή δεκαπενταετή  παρουσία και συμμετοχή εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης στο Δ.Σ. του Ινστιτούτου Γεωπονικών Ερευνών,  το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης εξέδωσε απόφαση συγκρότησης νέου Διοικητικού Συμβουλίου, χωρίς την συμμετοχή εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης από τους  όμορους δήμους Αμαρουσίου, Κηφισιάς και Μελισσίων του Άλσους Συγγρού, όπου εδρεύει το Ινστιτούτο. Σημειώνεται ότι η συμμετοχή  εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης  προβλέπεται στο μνημόνιο συνεργασίας που έχει υπογραφεί μεταξύ των ανωτέρω δήμων και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο της αξιοποίησης του Άλσους Συγγρού.

     Με  δεδομένο ότι το εν λόγω άλσος αποτελεί πνεύμονα πρασίνου για την ευρύτερη περιοχή του λεκανοπεδίου Αττικής και, κατά συνέπεια, η συμμετοχή και ενεργός παρουσία της τοπικής αυτοδιοίκησης συντελεί  στην προστασία και  αποτελεσματική του διαχείριση,     
 Ερωτώνται οι  αρμόδιοι Υπουργοί:

Σε ποιες  ενέργειες προτίθενται να προβούν προκειμένου να υλοποιηθεί η εκπροσώπηση της τοπικής αυτοδιοίκησης στην διοίκηση του Ι.Γ.Ε,  όπως προβλέπεται στο μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των όμορων δήμων και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης;
 

Οι ερωτώντες βουλευτές

Θανάσης Λεβέντης
Νίκος Τσούκαλης
Γρηγόρης Ψαριανός

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.