Συνέντευξη στο Έθνος της Κυριακής 27/11/2011

Συνέντευξη στο Έθνος της Κυριακής 27/11/2011

Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΣΟΥΤΣΙΑ

 

– Τι είστε κ. Ψαριανέ; Αναρχοκομμουνιστής; Σοσιαλδημοκράτης; Σοσιαλιστής; Ελευθεριακός φιλελεύθερος;

Δε με λένε Σταύρο και κυρ Σταύρο και Αφέντη Τσουτσουλομύτη… Μόνο Γρηγόρη με λένε και λέω αυτά που πιστεύω. Επίσης, επειδή είμαι Αναθεωρητής, αναθεωρώ απόψεις και δεν είμαι κολλημένος σε βεβαιότητες και δογματισμούς, όπως και αποφεύγω την εγκατάσταση ταμπέλας. Θέλω να γίνει η Ελλάδα μια Πραγματική Δημοκρατία, με Ελευθερία, Δικαιοσύνη κοινωνική και οικονομική, αξιοπρέπεια και αξιοκρατία. Όπως και η Ευρώπη επίσης που την θεωρώ επίσης πατρίδα μου. Μεγάλωσα στην Αριστερά και έζησα τον ηρωισμό των αγωνιστών που έδιναν και τη ζωή τους ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. Αυτό το Μεγαλείο δεν υπάρχει σε κανένα άλλο πολιτικό χώρο. Αγώνες που ΔΕΝ δικαιώθηκαν όχι τόσο λόγω της λυσσαλέας Αντίδρασης, των Ξένων ή των ξενόδουλων, Πραχτόρων, Υπηρεσιών, Επεμβάσεων κλπ – που στο φινάλε τη δουλειά τους κάνανε και την έκαναν καλά – αλλά κυρίως λόγω των τραγικών και εγκληματικών λαθών της ίδιας της ηγεσίας της αριστεράς που σχεδόν πάντα ήταν κατώτερη των περιστάσεων, για να μην πω τίποτα χειρότερο. Είμαι αριστερός από κούνια και γι αυτό ακριβώς θέλω μια πιο αποτελεσματική αριστερή πολιτική. Όχι μόνο λόγια, ευχές, κατάρες, καταγγελίες και ηρωισμούς, με ή χωρίς εισαγωγικά. Όπως έλεγε ο θειος μου ο Νικηφόρος, καπετάνιος του ΕΛΑΣ, ”αλλοίμονο στην Αριστερά που έχει ΜΟΝΟ ήρωες, νεκρούς, ήττες και καταστροφές…”

– Ποιο ερώτημα θα θέλατε να σας θέσουν;

Όλα τα ερωτήματα καλά είναι. Οι απαντήσεις έχουν προβλήματα! Δεν υπάρχουν κακές ή δύσκολες ή ηλίθιες ή προβοκατόρικες ερωτήσεις, οι απαντήσεις είναι το θέμα. Μερικοί λένε ”έχω όλες τις απαντήσεις, κάνε μου τις ερωτήσεις, τώρα…”

– Ποιοι είναι «τζάμπα μάγκες»;

Όσοι κάνουν αυτό που περιέγραψα πιο πριν, όσοι κάνουν πολιτική μπλα-μπλα, πολύ λάδι και τηγανίτα τίποτα, όσοι πουλάνε εξέγερση, επανάσταση και μεγαλοϊδεατισμούς εκ του ασφαλούς, όσοι βγαίνουν στα κεραμίδια νιαουρίζοντας ή τσιρίζοντας κι όταν τους πεις ”έλα να μας δώσεις τα φώτα σου” κάνουν τον κινέζο – (μια αγριόγατα που ουρλιάζει και στα δύσκολα κάνει την πάπια). Επίσης αυτοί που πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες, που μαξιμαλίζουν με τη βεβαιότητα ότι αυτά που λένε ΔΕΝ γίνονται κι έτσι αποβλέπουν μόνο στο να εισπράξουν, εκλογικά ή όπως αλλιώς, την δυσαρέσκεια των αγανακτισμένων, των οργισμένων, των αδικημένων ή των ανόητων που χάφτουν μεγαλοστομίες και θεατρινίστικα τσαμπουκαλίκια. Μάλιστα, μερικοί τέτοιοι ”μάγκες” πολύ συχνά δεν είναι καθόλου ”τζάμπα”. Είναι καλοαμοιβόμενοι ή ακριβοπληρωμένοι. Σαν κάτι γκρουπούσκουλα που τσιμπάνε κρατικές επιχορηγήσεις για να οργανώσουν ”την ανατροπή ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ” που τους χαρτζιλικώνει και γελάει μαζί τους γιατί και γραφικοί είναι και ακίνδυνοι και τους χρησιμοποιεί ως ”δημοκρατικό άλλοθι”. Ίσως και ως προβοκάτορες, μερικούς. Ή όχι;

– Δηλώσατε ότι όταν ο δικομματισμός καταρρέει η αριστερά κρύβεται στην τουαλέτα». Κατά την γνώμη σας έχει μέλλον σήμερα ένα κυβερνητικό σχήμα που να στηρίζεται από την κεντροαριστερά;

Δεν είναι δικό μου αυτό, του Χατζόπουλου γελοιογραφία ήταν, μ’ άρεσε και το ‘κλεψα! Αλήθεια δεν είναι; Μάλιστα ένα συντροφάκι ”συριζικο” με ρώτησε αν ”όταν πήγα στην τουαλέτα για να μην καταψηφίσω την κυβέρνηση Παπαδήμου είδα εκεί καμιά αριστερά”. Όχι, δεν την είδα, γιατί δεν πήγα στων γυναικών! Όσο για το μέλλον κεντροαριστερών κυβερνήσεων, δεν θα έχουν αν επαναληφτούν λάθη που είδαμε π.χ. στην Ιταλία. Έχουμε δρόμο ακόμα, εδώ στην Ελλάδα, για να το πετύχουμε σωστά, αλλά δεν έχουμε κάτι καλύτερο απ’ το να το προσπαθούμε. Η δεξιά είναι καταστροφή, φάνηκε παντού και στην Ευρώπη σήμερα το βλέπουμε, απ’ τις ”λαϊκές δημοκρατίες” προτιμότερα είναι τα λαϊκά τραγούδια, στις κορέες, στις κίνες, στις κούβες τα ”χαΐρια τους τα είδαμε” – που λεγε κι η γιαγιά μου. Άλλο τίποτα έχει να προτείνει κάποιος; Η δική μας Αριστερά πρέπει να επεξεργάζεται κυβερνητικές προτάσεις για μεγάλες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις και αλλαγές. Μακριά απ’ τις μαϊμουδιές και τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα του πασοκ.

– Ο κ. Κουβέλης κάλεσε τον Α. Σαμαρά να μην υπογράψει εσείς ταχθήκατε υπέρ της υπογραφής των δεσμεύσεων;

Υπέρ της υπογραφής των δεσμεύσεων τάχθηκαν και υπέγραψαν κι όλας – κι είπαν κι ένα τραγούδι, μερικοί-μερικοι – όσοι ΕΦΕΡΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΜΟ. Ήταν Επιβεβλημένο και Αναγκαστικό. Δεν μπορούσε, εδώ που είμαστε, που ΜΑΣ έφεραν και που κι εμείς δεν είμαστε άμοιροι ευθύνης, να γίνει αλλιώς, σ’ αυτή τη φάση. Η άλλη εκδοχή είναι η επιλογή της Απόλυτης Χρεοκοπίας και της καταστροφικής επιστροφής στη δραχμή, που διάφοροι αριστεροδεξιοί και πολλά λαμόγια και ξεφτίλες πατριδοκάπηλοι και άλλοι κερδοσκόποι προβάλλουν ως ”σωτήρια λύση”. Είτε από ηλιθιότητα ή άλλες διανοητικές βλάβες είτε από ποικίλα συμφέροντα και ιδιοτέλειες, πολιτικοοικονομικές. Εμείς η Δημοκρατική Αριστερά, θα καταψηφίσουμε και θα αγωνιστούμε ενάντια σε όσα διαλύουν την κοινωνία και εξαθλιώνουν τον κόσμο, βαθαίνουν την ύφεση, παράγουν ανεργία, γονατίζουν τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις και θα το κάνουμε ΜΑΖΙ με όλους τους Ευρωπαϊκούς Λαούς και ΟΧΙ ΕΞΩ απ’ την Ευρώπη. Και θα προτείνουμε και θα στηρίξουμε μια δίκαιη κατανομή των βαρών και αλλαγή πλεύσης με Ανάπτυξη. Σήμερα, το χειρότερο που συμβαίνει με τη χώρα μας είναι ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.

– Ποια είναι η γνώμη σας για τον κ. Παπαδήμο; Και αυτή η κυβέρνηση έχει χρονικό ορίζοντα το τέλος Φεβρουαρίου;

Δεν έχω ούτε κακή ούτε καλή γνώμη. Είμαι κι εγώ ΚΑΙ επιφυλακτικός ΚΑΙ καχύποπτος ΚΑΙ ”προκατειλημμένος” με τους ανθρώπους των Τραπεζών και της νεοφιλελεύθερης καταστροφικής πολιτικής. Όχι με τον συγκεκριμένο άνθρωπο, αλλά με όλα αυτά τα φίδια που ένας ανθρωποβόρος καπιταλισμός επωάζει και τρομάζει ακόμα κι ίδιος με την αδηφαγία τους. Η κυβέρνηση αυτή έχει συγκεκριμένο στόχο, είναι περιορισμένης ευθύνης, ΔΕΝ είναι τύπου ”Εθνικής Ενότητας”, δεν μπορεί να κάνει μακρόπνοους σχεδιασμούς – δεν έχει και νομιμοποίηση γι’ αυτό – αλλά δεν πρόκειται να γίνουν εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου. Θα παραμείνει μέχρι να ”ολοκληρώσει το λόγο ύπαρξης της”, κάποιους μήνες πάντως, μετά πρέπει να πάμε σε εκλογές κι ελπίζω να μην ξαναδούμε αυτοδύναμες μονοκομματικές κυβερνήσεις άχρηστων και επικίνδυνων ηγετίσκων. Είμαστε Η ΜΟΝΗ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ που για 37 χρόνια ψηφίζουμε δυο Στρούγκες να ”κυβερνάνε” τον τόπο με ψέματα, απάτες, ληστείες, κομπίνες σ΄ ενα πελατειακό τερατούργημα στο οποίο μια μεγάλη πλειοψηφία, κάπου 80%, συνενέχεται.

– Δεχθήκατε κριτική για την στάση σας και από συντρόφου σας. Τι τους απαντάτε;

Τίποτα. Έκαστος εφ’ ω ετάχθη, ο νοών νοήτω, με πορδές δε βάφονται αυγά, πούστηδες και παλληκάρια γίναμε μαλλιά κουβάρια – παλιά κινέζικη παροιμία, κει που κρεμούσαν οι καπετάνιοι τ’ άρματα κρεμαν’ οι γύφτοι τα ταμπούρλα (Φώτης-copyright), αλλού βαρούν τα κρούταλα κι αλλού χορεύει η αρκούδα κι άλλες διδακτικές ρήσεις του σοφού (όχι πάντα…) λαού.

– Δημοκοπική άνοδος της ΔΗΜΑΡ. Τι σας φοβίζει;

Να μην ξεφουσκώσου τα πανιά, όπως πρόπερσι με το 18% που παίρναμε στο Συριζα και δεν ξέραμε ούτε τι να το κάνουμε ούτε αν το θέλαμε. Γι’ αυτό φύγαμε απ’ τον ΣΥΝ/Συριζα (που λέει κι η Αλέκα..) και πρέπει να έχουμε το νου μας καθαρό, όπως και λόγο καθαρό. Επίσης πιστεύω πως θα είχαμε ήδη διψήφιο ποσοστό αν δεν είχαμε κάνει μερικά ορθογραφικά λάθη. Το 8% για μένα είναι λίγο.

– Ποιους θέλετε στο κόμμα και ποιους θέλετε να βάλετε «φραγή»;

Θέλουμε καθαρούς και σκεπτόμενους ανθρώπους. Όχι λαμόγια, μαυρογιαλούρους που ”δραπετεύουν” απ’ τα Ιδρύματα του Πανελλήνιου ΣΟΚ, ανακαινισμένους αυριανιστές, κάτι ”συνδικαλισταράδες της συμφοράς” ή μεταπράτες του ”σι-φορ-άϊ”, της Ζήμενς, των ρεσάλτων, των ”βαλτοπεδίων”! Θέλουμε ανέντακτους αριστερούς και προοδευτικούς ανθρώπους που καταλαβαινόμαστε κι ας ΜΗ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΑ, ξέρουν αυτοί!

– Δώστε ένα χαρακτηρισμό για τα εξής πρόσωπα. Γ. Παπανδρέου, Α. Παπαρήγα, Α. Τσίπρας, Γ. Καρατζαφέρης.

Είμαστε παλιές καραβάνες κι όλοι γνωριζόμαστε πολύ καλά πια, σε μια ευχάριστη και χαρούμενη ατμόσφαιρα! Δεν θα ήθελα να με πιέσετε άλλο!

– Εάν σήμερα γράφατε στίχους θα γράφατε «να καεί το μπουρδέλο η βουλή;».

Ποτέ δεν θα το ‘γραφα, ποτέ δεν το πίστευα, είμαι πολιτικό ζώο – σκέτο ζώο λένε κάτι άσπονδοι φίλοι και σύντροφοι -οπαδός της δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού, εχθρός της βίας και της ανίκητης (;) βλακείας, Έλλην, Πατριώτης, μη θρησκευόμενος και Ευρωπαϊστής. Αγαπώ ένα κορίτσι, ένα φίνο γυναικάκι, τέτοιους στίχους ήθελα να γράφω. Όσο για το ”μπουρδέλο”, το πρόβλημα το ‘χουν οι ”πολίτες”- πελάτες που ψήφισαν κατά συρροή κατ’ εξακολούθηση και.. παρά φύσιν τόσες ”πουτάνες” (με την κακή έννοια, γιατί τις κανονικές τις αγαπάω πολύ και τις εκτιμάω και τις σέβομαι…) κακοπληρωμένες μάλιστα – με τους νταβατζήδες τους, με τα όλα τους – και οι φουκαράδες, οι πελάτες, δεν κατάφεραν ούτε μια επιτυχημένη συνουσία, να το φχαριστηθούν λιγάκι… Διότι αυτές οι εν λόγω ιερόδουλες ”αλλού τρων’, αλλού πίνουν κι αλλού παν και το δίνουν!”… Ας προσέχαμε.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.