Συνεχίζονται τα προβλήματα υποστελέχωσης στον ακριτικό Δήμο Αγαθονησίου

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

30/8/11

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό

Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Θέμα: «Συνεχίζονται τα προβλήματα υποστελέχωσης στον ακριτικό Δήμο Αγαθονησίου»

Οκτώ μήνες από την έναρξη της εφαρμογής του ο «Καλλικράτης» φαίνεται ότι δεν «κρατεί καλώς» σε πολλές περιπτώσεις μικρών και απομακρυσμένων από την πρωτεύουσα δήμων. Στο ακριτικό Αγαθονήσι υπηρετεί μόνο ένας υπάλληλος στο Δήμο, ο οποίος διεκπεραιώνει τα πάντα ενώ οι κάτοικοι του νησιού, ακόμη και για μια απλή τους υπόθεση, παίρνουν σειρά προτεραιότητας για να εξυπηρετηθούν. Την 1η Απριλίου 2011, ο υφυπουργός κ. Ντόλιος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή κ. Ιωάννη Κοραντή, δηλώνει πως «όσον αφορά στην πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και δεδομένου ότι ο Δήμος Αγαθονησίου στερείται μόνιμου προσωπικού, το Υπουργείο μας θα εξετάσει άμεσα το θέμα της πρόσληψης μόνιμου προσωπικού από τον ανωτέρω Δήμο, μετά την υποβολή σχετικού αιτήματος με γνώμονα την κάλυψη των αναγκών του».

Ο Δήμος έχει εδώ και μήνες υποβάλει το αίτημα, όμως η παραπάνω διαβεβαίωση ότι το Υπουργείο θα εξετάσει άμεσα το θέμα παραμένει κενό γράμμα και η Πολιτεία δεν έχει κάνει τίποτα για να ανταποκριθεί στις ανάγκες των κατοίκων.

Με βάση τα προαναφερόμενα ερωτάται ο αρμόδιος κ Υπουργός:

Για ποιο λόγο οκτώ μήνες μετά της έναρξη λειτουργίας του «Καλλικράτη» και παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες του Δήμου, δεν έχουν αντιμετωπιστεί τα προβλήματα υποστελέχωσης του Δήμου Αγαθονησίου;

Σε ποιες ενέργειες θα προβεί και σε ποιο χρονοδιάγραμμα για μια μόνιμη αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Θανάσης Λεβέντης

Νίκος Τσούκαλης

Γρηγόρης Ψαριανός

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.