Σύνδρομο καταδίωξης ή Πολιτική σκοπιμότητα;

Με ιδιαίτερη έκπληξη λάβαμε γνώση του δημοσιεύματος της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Κυνηγετικά Νέα» το οποίο καταφέρεται με τουλάχιστον απαράδεκτες εκφράσεις κατά βουλευτών του Ποταμιού για την πρόσφατη ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή για τις προθέσεις της Κυβέρνησης σχετικά με τη συνέχιση της απαγόρευσης της θήρας στις περιοχές της Αττικής που επλήγησαν από την μεγάλη πυρκαγιά του 2009.
Με πρωτοσέλιδο τίτλο «Το σιγανό Ποταμάκι να φοβάστε», ο οποίος υποκρύπτει μάλλον πολιτικές σκοπιμότητες του εμπνευστή του, η συγκεκριμένη εβδομαδιαία εφημερίδα φαίνεται ότι ενοχλήθηκε ιδιαίτερα από το γεγονός της άσκησης κοινοβουλευτικού ελέγχου για ένα εύλογο περιβαλλοντικό ζήτημα προσδίδοντας παραπλανητικές ερμηνείες.

Αφού λοιπόν μας βαφτίζει «λαγούς» που πρώτοι υποκύψαμε και βάλαμε τις υπογραφές μας στο οργανωμένο σχέδιο αντικυνηγών, ζωοφιλικών οργανώσεων αλλά και μεγάλης μερίδας βουλευτών της κυβέρνησης (!), στη συνέχεια αναρωτιέται «ποιος μας έβαλε».
Μας «σήκωσαν» ως λαγούς, πάλι καλά που δεν μας πυροβόλησαν!

Καλό θα ήταν ο συντάκτης του άρθρου και ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας, αντί να απεργάζονται ιστορίες συνομωσίας εναντίον τους, να είχαν διαβάσει πιο προσεκτικά την ερώτησή μας όπου ουδόλως αναφέρεται ή υπάρχει η πρόθεση πλήρους απαγόρευσης του κυνηγιού σε ολόκληρο τον νομό Αττικής. Μάλιστα κάποιος προσεκτικός αναγνώστης της ερώτησης θα έβλεπε ότι μεταξύ άλλων ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί «αν έχουν συλλεχθεί συγκριτικά δεδομένα της τωρινής κατάστασης της πανίδας στις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής σε σχέση με αυτή προ των πυρκαγιών του 2009, και τι συμπεράσματα έχουν εξαχθεί;». Ρωτάμε δηλαδή να πληροφορηθούμε αυτό ακριβώς το οποίο αναφέρει ο συντάκτης του άρθρου στην τελευταία παράγραφο. Και σίγουρα ο περιορισμός του κυνηγιού σε οποιαδήποτε επιβαρυμένη περιβαλλοντικά ή/και πυρόπληκτη περιοχή είναι κάτι που βρίσκει σύμφωνους όλους μας και σίγουρα και τους κυνηγούς. Διότι τι νόημα έχει κάποιος να κυνηγά νόμιμα σε ένα περιβάλλον που η πανίδα του βρίσκεται σε φθίνουσα πορεία ή και σε κρίσιμα χαμηλό αριθμό.
Το Ποτάμι θεωρεί ότι στις ευνομούμενες κοινωνίες δεν πρέπει να επικρατούν οι ακραίες αντιλήψεις, ούτε από τη μία μεριά ούτε από την άλλη. Αλίμονο αν δεν μπορεί να βρεθεί η ισορροπία στηριζόμενοι πάντα σε αντικειμενικά δεδομένα κι όχι σε αφορισμούς.

Σε κάθε περίπτωση, εμείς θα συνεχίσουμε να εξασκούμε τον κοινοβουλευτικό έλεγχο με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και μόνο, χωρίς «καθοδηγητές», χωρίς σκοπιμότητες και χωρίς να κυνηγάμε τις ουρές μας ή τις ουρές άλλων.

Υ.Γ. Εξαιρετικής εμπνεύσεως η «αντικυνηγετική συνιστώσα» της κυβέρνησης. Τέλειο!

Οι βουλευτές με ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ
Γρηγόρης Ψαριανός,
Γιώργος Αμυράς,
Γιώργος Μαυρωτάς

Αθήνα, 01.07.2016