Τα Πανεπιστήμια ας γίνουν …μπουγαδάδικα!

Αναφερόμενος στο – εμπνεύσεως υπουργού Γαβρόγλου- Σχέδιο Νόμου για την Ανώτατη Εκπαίδευση, που είναι ένα από τα πολλά Νομοσχέδια που η κυβέρνηση έχει φέρει με διαδικασία “φαστ τρακ” να ψηφιστούν μέσα στις δύο τελευταίες εβδομάδες λειτουργίας της Βουλής πριν τις θερινές διακοπές, ο βουλευτής Β΄ Αθήνας με το ΠΟΤΑΜΙ Γρηγόρης Ψαριανός, στη σημερινή συμμετοχή του στην εκπομπή «Ταπί και Ψύχραιμοι» στο ραδιόφωνο του Βήματος, συζητώντας με τους Νότη Παπαδόπουλο και Μάκη Προβατά, σχολίασε:
«Είσαι καθηγητής Πανεπιστημίου κι έχεις εκλεγεί από μια κάστα καθηγητών που έχουν εκλεγεί με την υποστήριξη φοιτητικών παρατάξεων, έχεις πάρει πτυχίο χωρίς νάχεις καταθέσει διπλωματική, έχεις γίνει βοηθός μέσα από διαδικασία καταλήψεων και τώρα είσαι καθηγητής με δική σου έδρα. Δεν θέλεις να συνεχίζεται αυτό το πράγμα; Δεν είναι ωραίο να έχει διαρκώς καταλήψεις και απλωμένες μπουγάδες απέξω στα πανεπιστήμια; Ωραία είναι. Άλλωστε, μετά θα γίνεις βουλευτής, ακόμα και υπουργός. Εδώ, με τις καταλήψεις, μπορεί να γίνεις και πρωθυπουργός!
Γιατί οι μισοί υπουργοί είναι καθηγητές Πανεπιστημίου, «ακαδημαϊκοί δάσκαλοι», θέλετε να σας πω ονόματα; Για ποιο λόγο, λοιπόν, να αλλάξεις αυτό το σύστημα; Σύστημα που αποδίδει, δεν το πειράζεις, Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει, λένε. Είναι σαν να φτύνεις τη ζωή σου, γιατί “με αγώνες κατακτάμε τα δικαιώματά μας!”.
Όλη αυτή η συστοιχία των πυροβόλων της παιδείας και του πολιτισμού, έχουν μια κοινή αφετηρία και ένα κοινό σχέδιο. Παρά τις επί μέρους μικρές διαφοροποιήσεις και διαχρωματώσεις, η βασική ιδέα είναι αυτή: να τιμηθεί δεόντως η αρχή της ήσσονος προσπάθειας! Με την λιγότερη προσπάθεια να κερδίζεις τα πάντα κι αυτό να πρέπει να το διατηρήσεις ως κόρη οφθαλμού. Τα πανεπιστήμια λοιπόν, ας γίνουν μπουγαδάδικα! Πηγαίνετε στις ιστορικές σχολές, στα προαύλια και στις ταράτσες να δείτε μέχρι και απλωμένες μπουγάδες! Γιατί η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά!»</em<

Ακούστε όλόκληρο το απόσπασμα της εκπομπής: