Τεράστιες ελλείψεις προσωπικού στο Πάρκο “Αντώνης Τρίτσης”

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
 
18/7/2013
 
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον κο Υπουργό
Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

 

ΘΕΜΑ: Τεράστιες ελλείψεις προσωπικού στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας «Αντώνης Τρίτσης»

Είναι γνωστή εδώ και καιρό η σταδιακή εγκατάλειψη του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας «Αντώνης Τρίτσης. Ένας χώρος μεγάλης οικολογικής αξίας και ομορφιάς, μια όαση πράσινου στα δυτικά προάστια της Αθήνας, έχει αφεθεί να σαπίζει μέρα με τη μέρα.
Το ρεύμα είναι κομμένο εδώ και έξι μήνες λόγω χρεών προς την ΔΕΗ. Το ίδιο και το νερό. Η χρηματοδότηση έχει διακοπεί.
Στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί και η σοβαρή έλλειψη προσωπικού. Το Πάρκο έχει αυτή την στιγμή μόνο τέσσερα άτομα προσωπικό. Δυο κηπουρούς, έναν πρακτικό μηχανικό (οδηγό τρακτέρ) και έναν φύλακα και οι οποίοι είναι απλήρωτοι από τον Νοέμβριο.
Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα των συνεπειών που έχει η έλλειψη κατάλληλου προσωπικού αναφέρει σε συνέντευξη του σε καθημερινή εφημερίδα ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου κος Γιάννης Μιχαλόπουλος: Οι ιδιοκτήτες που μισθώνουν καταστήματα στον χώρο του Πάρκου δεν πληρώνουν πια τα ενοίκια. Χρωστάνε 300-400 χιλιάδες ευρώ και το Πάρκο δεν μπορεί να εισπράξει τα χρωστούμενα ούτε να προχωρήσει σε εξώσεις μιας και δεν υπάρχει ούτε Λογιστής ούτε Δικηγόρος.

Κατόπιν των παραπάνω και με δεδομένη την εφαρμογή του μέτρου της κινητικότητας των Δημοσίων Υπαλλήλων,
ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
• Προτίθενται να προχωρήσουν στην απαραίτητη στελέχωση του Πάρκου, από το ήδη υπάρχον δυναμικό του Δημόσιου Τομέα, ώστε να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν σήμερα σε απολύτως απαραίτητες ειδικότητες και τομείς και να αποκατασταθεί η λειτουργία του;
• Πότε προβλέπεται να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στο ήδη υπάρχον, ελάχιστο προσωπικό που επιπλέον εργάζεται υπό αντίξοες συνθήκες χωρίς ηλεκτρικό και νερό;

 

Ο ερωτών Βουλευτής

ΓρηγόρηςΨαριανός

 

Δείτε την απάντηση εδώ: