Τοποθετηση Γρηγορη Ψαριανου στη συνεδριαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ της 27/8/2009

Για τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Πέμπτης, από τον Γρηγόρη Ψαριανό, που άφησε τα πουρνάρια και πηγαίνει σε ένα γάμο.

Ο σύντροφος Περικλής είναι φίλος μου και αδελφός μου.
΄Εχουμε πάρα πολλά κοινά και πάρα πολλά διαφορετικά.
΄Εχουμε κοινό όραμα και ιδεολογία από τελείως διαφορετική, όμως, οπτική.
Ως γνωστόν όπως και ο Περικλής δεν ανήκω σε καμία συνιστώσα ή τάση.
Δεν θεωρώ τον εαυτό μου καν μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή εννοώ ότι είμαι πιο ανεξάρτητος απ΄αυτόν ο οποίος θεωρεί τον εαυτό του μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. ΄Εχει αδυναμία ίσως σε συγκεκριμένες αποχρώσεις αυτής της αριστερής συμμαχίας και ενδεχομένως βαθύτατα απεχθάνεται κάποιες άλλες. Δεν πρέπει όμως να καρφώνεται. Θέλω με αγάπη να πω, και κυρίως στον ίδιο,  ότι οι δηλώσεις που έκανε είναι απαράδεκτες και ως προς το χώρο και ως προς το χρόνο, πράγμα που κατά βάθος το ξέρει και ο ίδιος. Γι αυτό είπα ότι δεν πρέπει να παρασύρεται από τις αντιπάθειες του. Αν είχε στοιχεία ή ενδείξεις ή έστω υποψίες ή υπόνοιες θα έπρεπε πρώτα να ρωτήσει τους συντρόφους του, τους εδώ και δύο χρόνια ομοτράπεζους: «Ρέ σύντροφοι, τα πήρατε;» Αλλιώς το θεωρώ απαράδεκτο να κάθεται στο ίδιο τραπέζι, γιατί εκτός από τον θανόντα καπετάν Γιώτη και τον εν ζωή καπετάν Λεωνίδα, υπόλογοι για πιθανό χρηματισμό είναι τρεις άνθρωποι δύο χρόνια ομοτράπεζοί του, ο Κουβέλης, ο Δραγασάκης και ο Λαφαζάνης με τους οποίους συνυπογράφει και συνεργάζεται. ΄Οφειλε να ρωτήσει το Λαφαζάνη, το Δραγασάκη και τον Κουβέλη άν τα πήρανε, όπως επίσης και τον Παπαμάργαρη, το Δρεττάκη, τον Κωνσταντόπουλο.
Όταν είσαι επαναστάτης και διακατέχεσαι από πεποίθηση ιδεολογικής καθαρότητας δεν επιτρέπεται να συνεργάζεσαι με συμβιβασμένους, διαπλεκόμενους και λαμόγια και δεν μπορείς να είσαι ούτε ανακυκλωτής φημών που               «δεν διαψεύστηκαν».
Αρλούμπες δικαιούμαστε να λέμε όλοι, ιδίως ο Περικλής κι εγώ, αλλά αυτά που ειπώθηκαν είναι προσβλητικά για την αριστερά και τη θίγουν συνολικά. Ακόμα και όσους χάρηκαν γι αυτά που είπε και ξέρει ποιους εννοώ. Δεν θα ήθελα ποτέ να νουθετήσω κανέναν και δεν το κάνω, και δεν μπορώ κιόλας. Όμως μένει αυτό το παράπονο, Περικλή πώς συνεργάζεσαι με αυτά τα λαμόγια αυτά τα δύο χρόνια; Επίσης θλίβομαι γιατί οι περισσότερες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ επισήμως δεν μίλησαν, απλώς κάποιοι, κάτι ψέλισαν.
Θα περίμενα εντονότερη απάντηση από άλλες συνιστώσες παρά από τον Συνασπισμό. Δυστυχώς δεν έγινε.
Τέλος μου είναι αδιανόητη οποιαδήποτε συζήτηση για κυρώσεις, απαίτηση παραίτησης και βέβαια συζητήσεις περί διαγραφών. Εξάλλου δεν μπορείς να διαγράψεις κάποιον που δεν είναι πουθενά «γραμμένος» και αν μπορούσες δεν θα έπρεπε να το κάνεις.
Πιστεύουμε όλοι, νομίζω, σε μια ελεύθερη αριστερά με ήθος και αισθητική.     

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.