Το “ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ” είναι πολύ ευγενικό σύνθημα

“Δεν με κάλεσε κανένας, αλλά ασφαλώς θα πάω στην αυριανή συγκέντρωση”, είπε ο βουλευτής με το ΠΟΤΑΜΙ Γρηγόρης Ψαριανός, σε συνέντευξή του το μεσημέρι της Τρίτης 14 Ιουνίου, στον ρ/σ ΒΗΜΑ FM και στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό στην εκπομπή «Τι τρέχει;»

Όπως ήταν φυσικό, την συζήτηση μονοπώλησε η αυριανή συγκέντρωση και το κίνημα «Παραιτηθείτε». Στην αναφορά των δημοσιογράφων στην δήλωση του υπουργού κ. Νίκου Φίλη, πως το κίνημα των Αγανακτισμένων ήταν κάτι άλλο από το κίνημα του Παραιτηθείτε, ο κύριος Ψαριανός, ξεκαθάρισε: «Βεβαίως και είναι άλλο. Οι μεν, τότε, ήταν υποκινούμενοι από ομάδες και συγκροτήματα πολύ πιο “συγκροτημένα”. Οι άλλοι τώρα είναι κανονικός κόσμος. Ούτε γκρουπούσκουλα, ούτε τοπικές επιτροπές, ούτε κομματικές οργανώσεις».

«Στην προηγούμενη περίοδο των “πλατειών” και των “αγανακτισμένων πελατών”,-γιατί δεν ήταν αγανακτισμένοι πολίτες ήταν κυρίως αγανακτισμένοι πελάτες-, έχαναν προνόμια: διπλές συντάξεις, υπερωρίες, επιδόματα καθαρών χεριών και ζεστάματος της μηχανής κ.λ.π. Τέτοια χάνονταν τότε, στην πρώτη περίοδο. Αλλά δεν μπορώ να ακούω τώρα από τους “συριζοκαμμένους“ όλη αυτή την σπέκουλα περί κατσαρόλας, γραβάτας κλπ και αυτά να τα λένε άνθρωποι που έχουν κάψει την Αθήνα τρεις φορές και κάθε μέρα τη σπάγανε. Και αν δεν σπάγανε οι ίδιοι, ποτέ δεν κατήγγειλαν αυτούς που σπάγανε, ποτέ δεν κατήγγειλαν αυτούς που καίγανε. Μάλιστα, πολλές φορές πήγαιναν και ως μάρτυρες υπεράσπισης σε δίκες όπου είχαν συλληφθεί ή σε περιπτώσεις που είχανε προσαχθεί κάποιοι τέτοιοι κουκουλοφόροι. Πήγαιναν και τραβάγανε τα σακάκια των αστυνομικών. Ποιος υποκινούσε και τώρα κατηγορεί άλλους ότι υποκινούν;»

Ο κ. Ψαριανός εκτίμησε ότι το σύνθημα ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ, είναι ένα ευγενικό σύνθημα, ένα σύνθημα «pride, χαρούμενο με λουλουδάκια», όπως είπε χαρακτηριστικά, εάν σκεφτεί κανείς ότι τότε τα συνθήματα των άλλων ήταν «στην κρεμάλα, στο Γουδί, κρεμάστε τους προδότες», «να καεί το μπουρδέλο η βουλή». Και η χούντα δεν τελείωσε το 73, πολύ ηλίθιο σύνθημα αυτό γιατί πράγματι η χούντα τελείωσε το 74, το ξέρουμε αυτό, αυτοί μάλλον δεν το ξέρανε.»

Όσον αφορά τα στελέχη της Κυβέρνησης που καθημερινά εμφανίζονται με νέες δηλώσεις κατά της αυριανής συγκέντρωσης, όπως ο κ. Σκουρλέτης ή ο κ. Φίλης, θεωρεί ότι έχουν χοντρή βλάβη στον εγκέφαλο και ότι είναι κολλημένοι σε άλλες εποχές, κάπου στο… ’46!

Ο βουλευτής του Ποταμιού, εξέφρασε την βεβαιότητα ότι, εν αντιθέσει με την παραίνεση της αυριανής συγκέντρωσης, η κυβέρνηση αυτή δεν σκοπεύει να παραιτηθεί.

«Αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να παραιτηθεί από μόνη της γιατί είναι τώρα με την κουτάλα και διορίζει καρανίκες. Ψηφίζει αθλιότητες, ψηφίζει τρισχειρότερα πράγματα απ’ ότι οι επάρατοι σαμαροβενιζέλοι. Και βέβαια, υπάρχει μούγκα στη στρούγκα. Και αυτό αποδεικνύει ποιοι έκαιγαν και έσπαγαν»

Εξέφρασε μάλιστα σοβαρή ανησυχία για το τι μπορεί να συμβεί αύριο το απόγευμα και μάλιστα οργανωμένα, από αυτούς που δεν γουστάρουνε την συγκέντρωση και το έχουνε δηλώσει.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, σε σχέση με τη λειτουργία της Βουλής, έγινε αναφορά στον πρωτοφανή αριθμό Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου που έχουν προκύψει από την παρούσα κυβέρνηση, οι οποίες είναι υπερπολλαπλάσιες από όσες είχε νομοθετήσει η προηγούμενη, ενώ συνάμα ο κ. Ψαριανός αναγνώρισε ότι ο κ. Βούτσης λειτουργεί την Βουλή καλύτερα απ’ ότι η προκάτοχός του κα Κωνσταντοπούλου, με τρόπο πιο έλλογο και πιο συνετό, παρότι βεβαίως κι εκείνος δεν συμπεριφέρεται ως πρόεδρος όλης της Βουλής, αλλά ως πρόεδρος της Βουλής του Σύριζα.

Τέλος και με έντονο τρόπο δήλωσε ότι δεν είναι Αριστερή μία κυβέρνηση σαν την σημερινή: «Δεν είναι Αριστερά αυτό το πράγμα, είναι κυβέρνηση ψεκασμένων. Ο Καμμένος, ο Παπαγγελόπουλος, η Κουντουρά, ο Τέρενς Κουΐκ και ο Κουρουπλής, είναι αριστερά; Ο Σπίρτζης και ο Κατρούγκαλος είναι αριστερά;»