Το ΠΟΤΑΜΙ είναι εντελώς απέναντι από τον Τσίπρα

Στον απόηχο του οριστικού διαζυγίου του Ποταμιού από το Κίνημα Αλλαγής ο Γρηγόρης Ψαριανός, παραχώρησε συνέντευξη στο ραδιόφωνο του Αθήνα 9.84 στην εκπομπή του Ηλία Κανέλλη “Θα χυθεί άπλετο φως”.
Ερωτηθείς από τον δημοσιογράφο για τους λόγους της αποχώρησης καθώς και το τι επιδιώκει πια το ΠΟΤΑΜΙ μόνο του, ο βουλευτής Β’ Αθηνών επανέλαβε πως το ζητούμενο για την επόμενη ημέρα είναι το ΠΟΤΑΜΙ να ανασυγκροτήσει τον χώρο των φιλοευρωπαϊκών, μεταρρυθμιστικών δυνάμεων του κέντρου με ανοιχτές και δημοκρατικές διαδικασίες κάτι που δεν συνέβη στο Κίνημα Αλλαγής καθώς όπως αποδείχθηκε στην πράξη το όλο εγχείρημα ήταν ένα ΠΑΣΟΚ plus.
«Τώρα, το ζητούμενο είναι το ΠΟΤΑΜΙ να επιδιώξει να κάνει αυτό που υπάρχει στην ιδρυτική του διακήρυξη και είναι από τους βασικούς λόγους για τους οποίους συγκροτήθηκε: Να ανασυγκροτήσει, αλλά δημοκρατικά και ανοιχτά, σε κατεύθυνση μεταρρυθμιστική και φιλοευρωπαϊκή, αυτόν τον χώρο. Αυτό που επιδιώξαμε μαζί με το ΠΑΣΟΚ, την Δημοκρατική Συμπαράταξη και όλους τους υπόλοιπους ως Κίνημα Αλλαγής, όμως έγινε σε εντελώς λάθος βάση. Όταν μαζευόμαστε να φτιάξουμε έναν χώρο, δεν εκλέγουμε πρώτα τον αρχηγό. Πρώτα συμφωνούμε τι θέλουμε να κάνει αυτός ο χώρος, κάνουμε ένα ιδρυτικό συνέδριο, μια προγραμματική διακήρυξη, αποφασίζουμε τις θέσεις και τις προτάσεις του χώρου και εκεί μέσα εν συνεχεία θα εκλεγούν τα όργανα και ο πρόεδρος. Έγινε εντελώς ανάποδα!
Και συμμετείχαμε τελικά, πιστεύοντας ότι στην πορεία θα αλλάξουν κάποια πράγματα, θα περάσουν κάποιες από τις ιδέες και τις προτάσεις μας. Δεν πέρασε ούτε μία!
Από την αρχή οποιαδήποτε προσπάθεια κάναμε να «μπολιάσουμε» με έναν πιο φρέσκο, έναν άλλον αέρα, αυτόν τον χώρο έπεφτε στο κενό. Προτείναμε να γίνεται ηλεκτρονική ψηφοφορία σε κάθε περίπτωση, απορρίφθηκε από την πρώτη στιγμή από την κα Γεννηματά χωρίς οι υπόλοιποι να συμφωνούν. Μόνη της αρνήθηκε.
Ήταν λάθος το εγχείρημα εξ’ αρχής και η πρόθεση των συνεργατών, συνεταίρων μέσα στο ΚΙΝΑΛ δεν ήταν να κάνουμε κάτι καινούργιο. Ήταν να ανασυγκροτηθεί το ΠΑΣΟΚ. Τελεία και παύλα», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τα σενάρια περί συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση αποχώρησης των ΑΝΕΛ από το κυβερνητικό σχήμα, ο Γρηγόρης Ψαριανός ήταν κατηγορηματικός:
«Εάν υπάρχει ένα τέτοιο σχέδιο, να γίνουμε δηλαδή οι ψημένοι στη θέση των καμένων σε μια συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, εμένα δεν με περιλαμβάνει. Ούτε και την συντριπτική πλειοψηφία του Ποταμιού. Αν έμπαινε ένα τέτοιο θέμα στην μεγάλη συγκέντρωση των αντιπροσώπων από όλη την Ελλάδα που έγινε χθες στο Μέγαρο Μουσικής σε ψηφοφορία, το αποτέλεσμα –από τους εκατόν είκοσι που ήταν εκεί – θα ήταν 118-2, για να μην πω 120-0. Το ΠΟΤΑΜΙ είναι εντελώς απέναντι από τον Τσίπρα.
Υπήρξαν φορές που είχε δοθεί αυτή η εντύπωση. Και το καλοκαίρι του 2015 είχαν γίνει συναντήσεις σε θερμό κλίμα ανάμεσα στον Σταύρο Θεοδωράκη και στον Αλέξη Τσίπρα με τον Καμμένο από την άλλη να βρίζει και να μπινελικώνει το ΠΟΤΑΜΙ και να μας λένε πουλημένους, τσάτσους, μισθωτούς του Μπόμπολα και των εργολάβων. Κι εμείς καθόμασταν και τα ακούγαμε αυτά χωρίς να αντιδράσουμε σκληρά. Έδινε την εντύπωση ο Θεοδωράκης πως ήταν πολύ φιλικός με τον Τσίπρα, “Σταύρο μου και Αλέξη μου”. Γι’ αυτό αν υπάρχει ένα τέτοιο ενδεχόμενο τώρα, πρέπει να ερωτηθεί άμεσα και καίρια ο ίδιος ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος νομίζω πως πολύ πρόσφατα ξεκαθάρισε πως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο».