Υλοποίηση της χρηματοδότησης απαλλοτριώσεων σε εφαρμογή του Ν. 3843/10

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

20/7/2011

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό

Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

Θέμα: «Υλοποίηση της χρηματοδότησης απαλλοτριώσεων σε εφαρμογή του Ν. 3843/10».

Οι διατάξεις του Ν. 3843/10 προβλέπουν τα έσοδα που προέρχονται από τα πρόστιμα των πολεοδομικών αυθαιρεσιών, να διατίθενται για την αποκατάσταση ζημιών που έχουν προκληθεί στο περιβάλλον.

Με τα κονδύλια αυτά θα πρέπει να προωθηθούν αστικές αναπλάσεις, να αποκτηθούν χώροι πρασίνου και να απελευθερωθούν εκτάσεις σε υποβαθμισμένες περιοχές με πυκνή δόμηση.

Η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ, αφού είχε λάβει προτάσεις από περισσότερους από 70 Δήμους από όλη τη χώρα, είχε ανακοινώσει τη χρηματοδότηση 12 προτάσεων από την Αττική και 15 προτάσεων από την υπόλοιπη χώρα. Συγκεκριμένα, έχουν αξιολογηθεί θετικά και θεωρούνται ώριμες για υλοποίηση, απαλλοτριώσεις στους παρακάτω Δήμους της Αττικής: Αθήνα, Άγιοι Ανάργυροι, Αιγάλεω, Γαλάτσι, Μοσχάτο, Ταύρος, Νίκαια, Πειραιά, Κερατέα, Κρωπία, Ελευσίνα, Καματερό. Επίσης, από την Περιφέρεια, έχουν αξιολογηθεί θετικά και θεωρούνται ώριμες για υλοποίηση, απαλλοτριώσεις στους Δήμους: Θεσσαλονίκη, Πυλαία, Καβάλα, Συκεές, Ωραιόκαστρο, Καστοριά, Κως, Κομοτηνή, Πάτρα, Τρίπολη, Ελευθέριος Βενιζέλος Χανίων, Ναυπακτία, Αιγίνιο, Νέα Ιωνία Βόλου, Αμπελόκηποι Θεσσαλονίκης.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Εξακολουθούν να δεσμεύουν το υπουργείο, οι εξαγγελίες της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του; Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της χρηματοδότησης απαλλοτριώσεων σε εφαρμογή του Ν. 3843/10;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Φώτης Κουβέλης

Θανάσης Λεβέντης

Νίκος Τσούκαλης

Γρηγόρης Ψαριανός

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.