Υποβάθμιση λειτουργίας Παιδικών Σταθμών στη Μυτιλήνη

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

10.3.11

Ερώτηση προς τους κ.κ.Υπουργούς

Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Θέμα: Υποβάθμιση λειτουργίας Παιδικών Σταθμών στη Μυτιλήνη

Υποβαθμίζεται η λειτουργία των Παιδικών Σταθμών της Μυτιλήνης εξαιτίας των προβλημάτων που έχουν σωρευτεί. Ειδικότερα, παραμένουν απλήρωτοι εδώ και μήνες οι 30 περίπου συμβασιούχοι εργαζόμενοι των Παιδικών Σταθμών της Μυτιλήνης. Οι καθυστερήσεις στις πληρωμές έχουν ξεπεράσει κάθε όριο αντοχής, προκαλώντας τη δυσφορία των εργαζομένων, στους οποίους δεν έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα για χρονικό διάστημα 5 έως 7 μηνών. Παρά το γεγονός ότι είναι απλήρωτοι, οι συμβασιούχοι των Παιδικών Σταθμών Μυτιλήνης προσφέρουν κανονικά τις υπηρεσίες τους. Ωστόσο, εάν η κατάσταση αυτή συνεχιστεί, οι εργαζόμενοι θα αναγκαστούν να διεκδικήσουν τα οφειλόμενα μέσω κινητοποιήσεων.

Επίσης, τα προβλήματα στη σίτιση συνεχίζονται, καθώς οι προμηθευτές σταμάτησαν να προμηθεύουν τους παιδικούς σταθμούς του νησιού με τα απαραίτητα για τη διατροφή των παιδιών. Πριν από δύο μήνες με απόφασή τους, δημοτική αρχή και υπεύθυνοι των βρεφονηπιακών σταθμών, επικαλούμενοι τις ελλείψεις που υπάρχουν για τη σίτιση, κάλεσαν τους γονείς να μεριμνήσουν για την καθημερινή διατροφή των παιδιών στους σταθμούς. Ήδη οι γονείς κάποιων παιδικών σταθμών έχουν αποφασίσει να μην καταβάλουν τα τροφεία για το διάστημα που δεν προσφέρθηκε φαγητό.

Με βάση τα προαναφερόμενα,

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

Σε ποιους λόγους οφείλονται οι σημαντικές καθυστερήσεις καταβολής των οφειλομένων στους συμβασιούχους εργαζομένους των Παιδικών Σταθμών της Μυτιλήνης και πότε προβλέπεται να πληρωθούν; Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να επιλυθούν τα λειτουργικά προβλήματα που έχουν σωρευτεί στους Παιδικούς Σταθμούς της Μυτιλήνης;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Φώτης Κουβέλης

Θανάσης Λεβέντης

Νίκος Τσούκαλης

Γρηγόρης Ψαριανός

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.