Χρονοδιάγραμμα υλοποίησης έργων ζωτικής σημασίας για την Αίγινα

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

18.10.11

Ερώτηση προς τους κ.κ. Υπουργούς

Υποδομών, Δικτύων και Μεταφορών

Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας

Θέμα: Χρονοδιάγραμμα υλοποίησης έργων ζωτικής σημασίας για την Αίγινα

Το πρόβλημα ύδρευσης της Αίγινας είναι γνωστό και χρόνιο. Για την κάλυψη των άμεσων αναγκών των κατοίκων του νησιού σε νερό με υδρομεταφορές, έχει μάλιστα ζητηθεί η συνδρομή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί οριστικά το πρόβλημα, αποφασίστηκε την περίοδο 2007-2010 από τη Δημοτική Αρχή Αίγινας η υλοποίηση δύο θεμελιακών έργων: Η «κατασκευή του βόρειου τμήματος του κεντρικού εξωτερικού δικτύου και της κεντρικής δεξαμενής ύδρευσης νήσου Αίγινας» (χερσαία έργα), το οποίο έχει ήδη ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2007-2013 και η «κατασκευή υποθαλασσίου αγωγού σύνδεσης της νήσου Αίγινας με την ΕΥΔΑΠ», του οποίου η μελέτη έχει ουσιαστικά ολοκληρωθεί.

Τα εν λόγω έργα, τα οποία απηχούν το πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας επί χρόνια, εκτιμάται ότι θα απαλλάξουν το Δήμο αμέσως, όπως και το Υπουργείο Οικονομικών, από το κόστος μεταφοράς νερού με υδροφόρα πλοία που υπερβαίνει τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Με βάση τα προαναφερόμενα,

ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβούν ώστε, χωρίς καθυστέρηση να προωθηθούν και υλοποιηθούν τα ως άνω έργα ζωτικής σημασίας για τη νήσο της Αίγινας;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Φώτης Κουβέλης

Θανάσης Λεβέντης

Νίκος Τσούκαλης

Γρηγόρης Ψαριανός

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.