Όποιος μιλά για αποστασία να τα πει στον καθρέφτη του

ΒΗΜΑ FM

8 Δεκεμβρίου 2014

Τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου, ο ανεξάρτητος βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός, μίλησε στους Βασίλη Χιώτη, Νότη Παπαδόπουλο και Γιώργο Παπαχρήστο στην εκπομπή «Ταπί και ψύχραιμοι».

-Θα καλημερίσουμε τώρα στην τηλεφωνική γραμμή τον Ανεξάρτητο βουλευτή κ. Γρηγόρη Ψαριανό. Καλημέρα Γρηγόρη!
Γ.Ψ..: Γεια σας και καλή εβδομάδα
-Καλώς τον κύριο Ψαριανό τον διπολικό. Είναι διπολικό το άτομο. Σου βάλαμε ένα τραγούδι που λέει βάλαμε φωτιά στα φρένα και μας έμεινε το γκάζι. Να προσέχεις Γρηγόρη τώρα που βρέχει με την Ferrari γιατί τρέχει πολύ η Ferrari.
-Έχει Ferrari?
-Του δώσανε μια Ferrari δώρο.
Γ.Ψ..: Την έχω παρκαρισμένη γιατί έχω πρόβλημα με τα τέλη κυκλοφορίας, οι βενζίνες είναι ακριβές κτλ.
-Έλα ρε φίλε…
Γ.Ψ..: δεν έχει παταχθεί και το λαθρεμπόριο των καυσίμων…
-Να σου πω. Γιατί δεν την νοικιάζεις να βγάζεις και τα έξοδα;
Γ.Ψ..: Που να την νοικιάσω; Δεν βρίσκω να την νοικιάσω, δεν δίνουνε λεφτά.
-Στο uber βρε παιδάκι μου. Να πηγαίνεις τον κόσμο βόλτα να κάνεις το taxi με την Ferrari …
-Λοιπόν Γρηγόρη, χθες κάποιοι βουλευτές ψήφισαν ΝΑΙ, κάποιοι ψήφισαν ΟΧΙ και βρέθηκε και ένας που ψήφισε ΠΑΡΩΝ. Ο Γρηγόρης Ψαριανός. Γιατί ΠΑΡΩΝ; Το παρών μου φαίνεται λίγο σαν φερετζές του ΝΑΙ για αυτό σε ρωτάω.
Γ.Ψ..: Να σας πω. Τον προϋπολογισμό θεωρητικά ή τον αποδέχεσαι ή τον απορρίπτεις. Το «παρών» δεν συνηθίζεται. Εγώ όμως σε αυτή την φάση ακριβώς επειδή υπήρχαν πράγματα από τον προϋπολογισμό που θα μπορούσα να τα ψηφίσω και κάποια αρκετά περισσότερα, τα οποία θα τα απέρριπτα με την λογική ότι δεν προχωράνε τα πράγματα όπως θα έπρεπε να προχωρήσουν κατά την γνώμη μου και κατά την γνώμη και πολλών άλλων για αυτό λοιπόν επειδή δεν ήταν ικανά τα στοιχεία ούτε για το ναι ούτε για το όχι, αποφάσισα να ψηφίσω παρών.
-Για αυτό τον λόγο, όχι γιατί αν ψήφιζες ναι θα σου λέγαμε νάτος αυτός είναι έτοιμος …
Γ.Ψ..: Όχι, όχι δεν με ενδιαφέρει. Δεν με ενδιαφέρει τι λένε. Λένε για αποστάτες, για χρηματισμούς, ότι μαλακία μπορεί να πει ο καθένας δεν με αφορά το ζήτημα αυτό.

-Όχι και ο καθένας! Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης το λέει, όχι ο καθένας. Συγνώμη δηλαδή. Διαβλέπω μια απαξίωση των θεσμών του πολιτεύματος.
Γ.Ψ..:Οποιος μιλάει για αποστασίες και χρηματισμούς να τα λέει στον καθρέφτη του. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι και το είπα και στην Βουλή. Αν αρχίσουμε αυτή την χυδαιολογία και την άθλια συζήτηση περί χρηματισμού που ξεκίνησε ο κύριος Κωνσταντόπουλος εδώ και κάτι μήνες και επειδή πολλοί άνθρωποι μπορεί να κρίνουν εξ ιδίων, το έχω ξαναπεί δεν είμαστε όλοι ίδιοι και δεν είναι για όλους τα φράγκα. Και όποιος μιλάει για αποστασίες το κάνει επειδή όταν ο μέσος πολίτης ακούει αποστασία τσιτώνει, σκέφτεται Εφιάλτες κτλ. Η αποστασία του ΄65 για όσους ξέρουν μερικά πράγματα, ή έχουν ζήσει μερικά πράγματα δεν έχει καμία σχέση το ΄65 με το 2014. Και όποιος τα λέει αυτά είναι ανιστόρητος, δεν ξέρει τι λέει και είναι πολύ προσβλητικά. Όποιος θέλει να κάνει αυτή την συζήτηση μπορώ να του μετρήσω , το είπα και μέσα στην ολομέλεια, μπορώ να του μετρήσω τουλάχιστον πέντε αποστάτες, όπως τους χαρακτηρίζουν, αν είναι να κάνουμε αυτή την συζήτηση.
-Τι προσβλητικά εννοείται κ. Ψαριανέ;
-Τι εννοείτε πέντε αποστάτες ;
Γ.Ψ..: Πέντε από αυτούς που έχουν πάει στον ΣΥΡΙΖΑ εννοώ. Εγώ δεν κάνω αυτή την συζήτηση αλλα να το πεις σε αυτούς που την κάνουν
-Ένα λεπτό Βασίλη, εδώ υπάρχουν χειροπιαστά πράγματα…
Γ.Ψ..: Μην βιάζεστε , μην σπρώχνεστε, μην διαγκωνίζεστε…
-Διαγκωνιζόμαστε γιατί μέσα από τον διαγκωνισμό υπάρχει μια άμυλα κύριε Ψαριανέ την οποία εσείς ενδεχομένως δεν αποδέχεστε. Θέλω λοιπόν να σας ρωτήσω το εξής: γιατί λέτε όσα λέτε ενώ υπάρχουν χειροπιαστά πράγματα όπως η απόπειρα εξαγοράς με 2-3 εκ της κυρίας Ξουλίδου;
Γ.Ψ..: 3 εκατομμύρια είναι αυτά και είπε ο κύριος Σουκούρης , πως λέγεται, καλά άμα μου έδινε η ΝΔ 3 εκατομμύρια στην Ξουλίδου θα τα έδινα; Το βρήκα πολύ πετυχημένο!
-Μπορεί να ήταν bit coins μην ήταν λεφτά, αυτά που παίζουν στα ηλεκτρονικά παιχνίδια.
Γ.Ψ..: Ναι χαχα. Λέγαμε με διάφορους ανεξάρτητους με τον Πέτρο και με τον Σπύρο ότι τα λεφτά εδώ πέρα μας τα δίνουν μισά, τα χαρτονομίσματα κομμένα στην μέση και τα άλλα μισά θα τα πάρουμε μετά.
-τα παλιά τα χρόνια τα έδιναν αυτά το ξέρεις;
-και δεν μου λες τώρα Γρηγόρη, πέρα από την πλάκα. Εσύ κυκλοφορείς εκεί στους ανεξάρτητους …
Γ.Ψ..: Μα δεν είναι πλάκα αυτά . Δεν είναι πλάκα, είναι τραγικά πράγματα αυτά. Είναι ντροπή για αυτούς που τα λένε .
-Πες μου κάτι. Πρόεδρος θα βγει ή όχι; Γιατί βλέπω πάλι τα κουκιά ….
Γ.Ψ..: Να σας πω. Εγώ πιστεύω ότι μπορεί να εκλέξει Πρόεδρο αυτή η Βουλή και πρέπει να εκλέξει. Ανεξάρτητα από το αν θα γίνουν εκλογές και πότε. Κάναμε μια πρόταση συγκεκριμένη μαζί με άλλους επτά. Ήμασταν περίπου είκοσι αλλά υπαναχώρησαν κάποιοι και θα το ξανασκεφτόντουσαν.. Η πρόταση που κάναμε είναι να συμφωνήσουμε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στην Συνταγματική αναθεώρηση για να μην χάσουμε άλλα 7 χρόνια, να είναι η επόμενη Βουλή αναθεωρητική. Συμφωνούμε στα πράγματα που πρέπει να αλλάξουν, να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης Υπουργών, πάγιο εκλογικό σύστημα, πολλά πράγματα. Λοιπόν: Πρόεδρο Δημοκρατίας, Συνταγματική Αναθεώρηση και άμεσα εκλογές. Δηλαδή σε 3 μήνες σε 4 άντε σε 5, αν είναι τον Σεπτέμβριο αυτό θα το βρούμε. Αυτό περίπου ήταν το μοντέλο αντιμετώπισης των προβλημάτων στην Πορτογαλία και στην Ιρλανδία.
-Μα δεν το δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ …
Γ.Ψ..: … οι οποίες είναι δύο πολιτισμένες χώρες και δεν είναι αφρικανικό Γιουνανιστάν. Εδώ έχουμε κοκορομαχίες από την Μικρασιατική καταστροφή δηλαδή έχουμε όλη την ζωή μας με πόλωση και κοκορομαχίες. Τώρα πρέπει να τελειώνουν αυτά και πιστεύω ότι θα υπάρξουν.
-Ζητάτε υπευθυνότητα από τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος εξαρχής έχει πει εγώ θέλω εκλογές.
Γ.Ψ..: Ζητάμε υπευθυνότητα και από το ΣΥΡΙΖΑ και από την κυβέρνηση γιατί και η κυβέρνηση που έχουμε δεν είναι και η καλύτερη. Δεν έχει κάνει τις μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να κάνει και ξέρει μόνο να κόβει μισθούς, συντάξεις και να υπερφορολογεί. Ούτε πάταξη της φοροδιαφυγής κάναμε, ούτε το λαθρεμπόριο των καυσίμων αντιμετωπίσαμε, βραχιολάκια δεν βάλαμε, αναμόρφωση του σωφρονιστικού συστήματος δεν κάναμε, τίποτα δεν κάναμε. Καμοία μεταρρύθμιση στις εφορίες, στις πολεοδομίες, στο δημόσιο. Πουθενά δεν κάναμε καμία μεταρρύθμιση. Και μερικές λίγες που τσιμπήσαμε κάναμε μετά τροπολογίες για να τις ακυρώσουμε. Όπως το άνοιγμα των επαγγελμάτων, τα ωράρια κτλ. Μεταρρυθμίσεις δεν έχει κάνει ξέρει μόνο τα γνωστά υποζύγια να υπερφορολογεί και να μοιράζει άδικα το βάρος της αντιμετώπισης της κρίσης. Η κυβέρνηση αυτή δεν είναι η καλύτερη. Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να αλλάξει. Και η κυβέρνηση και η πολιτική της.
-Πάντως κύριε Ψαριανέ πολλά από αυτά που λέτε, από τις μεταρρυθμίσεις, η ΔΗΜΑΡ στην οποία ήσασταν μέχρι πρότινος, έλεγε όχι στις μεταρρυθμίσεις αυτές.
Γ.Ψ.: Σε πολλά πράγματα έλεγε ναι και τα ψηφίσαμε. Μετά την έκανε γυριστή, τι να κάνουμε.
-Θα ήθελα ένα σχόλιο σας για τη δήλωση του κυρίου Κουβέλη ότι επιθυμεί να συναντηθεί με τον κύριο Τσίπρα.
Γ.Ψ.: Νομίζω ότι έχει υπάρξει μια βασική συμφωνία. Βλέπω την Δημοκρατική Αριστερά ως συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές. Ίσως μάλιστα και με προγραμματική συμφωνία πριν τις εκλογές. Έχω την αίσθηση και μια πληροφόρηση ότι ο κος Κουβέλης θα προτείνει στο κόμμα του διαρκές συνέδριο, να γίνει τώρα, για να αλλάξει η απόφαση περί αυτόνομης καθόδου του περσινού συνεδρίου. Θα το δούμε. Επίσης ο κος Κουβέλης την μία έλεγε να ψηφίσουμε πρόεδρο, την άλλη δεν ψηφίζει. Μετά ότι δεν ψηφίζει κανέναν. Τώρα δεν ξέρω …προχθές ήταν λίγο …. αμφιλεγόμενα αυτά που είπε …ότι αφήνουμε ανοιχτά όλα τα παραθυράκια και βλέπουμε.
-Πες μας και κάτι τελευταίο πριν κλείσουμε Γρηγόρη. Είπες ότι ήσασταν είκοσι βουλευτές και υπογράψατε οχτώ.
Γ.Ψ.: Δεν ήμασταν 20. Είχαμε συζητήσει με πολλούς ακόμα βουλευτές, οι οποίοι συμφωνούσαν, κάποιοι είχαν πει θα υπογράψουν την πρόταση.
-Και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας;
Γ.Ψ.: Μόνο ένας. Ήταν 2-3 απ’ το ΠΑΣΟΚ και 4-5 Ανεξάρτητοι. Δε θα μπω σε ονοματολογία, δεν υπάρχει κανένας λόγος να τους εκθέσω τους ανθρώπους. Αλλά αν η πρόταση τελικά γινόταν από τριάντα βουλευτές θα ήταν πολύ πιο ισχυρή. Γιατί είναι μια πρόταση λογικής: Να βρούμε ένα κοινό έδαφος, μιας μίνιμουμ συμφωνίας για να βγούμε απ΄ την κρίση. Να κόψουμε την κοκορομαχία. Αυτήν την γελοία κοκορομαχία, με τις ανταλλαγές περί χρηματισμών, περί αποστασίας, περί ανευθυνότητας, η Κυβέρνηση λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να καταστρέψει τη χώρα, ότι θέλει να την κάνει Β. Κόρεα, Μπουρκίνα Φάσο … λέγονται διάφορα. Ε λοιπόν, αυτό πρέπει να σταματήσει τώρα. Πρέπει να βοηθήσουμε όλοι να σταματήσει. Δυστυχώς χθες, την ώρα που ο κος Τσίπρας – ο φίλος μου ο Αλέξης – έλεγε για αποστασία και χρηματισμούς, κάποιος είπε ότι αν αυτοί που ψηφίσουν θα πρέπει να ψηφίσουν όχι και στον προϋπολογισμό και όχι και στον Πρόεδρο. Κάποιος δηλαδή πετάχτηκε και είπε ότι αν ψηφίσουμε αλλιώς στο ένα κι αλλιώς στο άλλο, δε θα τους πάρετε στον ΣΥΡΙΖΑ; Και ο παπά-Σούρας ο γουναράς πετάχτηκε και είπε «σκάσε!».
-Ο παπά-Σούρας ο γουναράς ποιος είναι;
-Ο Διαμαντόπουλος.
Γ.Ψ.: Αυτό το επίπεδο δεν είναι ούτε για καφενείο!