H συνωμοσία των πυρήνων των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πρέπει να συμμαζευτεί

Λαύρος εναντίον της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τους οποίους θεωρεί εν πολλοίς υπεύθυνους για τα περιστατικά εμφυλιοπολεμικού μίσους που έχει σαν συνέπεια πράξεις βίας όπως η πρόσφατη δολοφονική επίθεση εναντίον του πρώην πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου, ήταν ο βουλευτής Β΄ Αθηνών με το ΠΟΤΑΜΙ Γρηγόρης Ψαριανός, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Ανδρέα Παπαδόπουλο στον Ραδιοφωνικό σταθμό «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM».

Ο Γρηγόρης Ψαριανός υπενθύμισε ότι εδώ και επτά-οκτώ χρόνια είχε στηθεί ένα θερμοκήπιο μίσους από τον τότε αντιπολιτευόμενο Σύριζα, και τους ΑΝΕΛ  με εμφυλιοπολεμικά συνθήματα, δηλώσεις ή και αναρτήσεις σε σόσιαλ μίντια.

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για την κατώτερης των αναγκών δήλωσή του περί αυτονόητης καταδίκης της βίας, επ’ αφορμή του τραγικού συμβάντος εναντίον του κ. Παπαδήμου.  «Αντί να ζητήσει μια συγνώμη για τις χοντράδες που είπε στο παρελθόν, τις εμφυλιοπολεμικές και μισαλλόδοξες  δηλώσεις και προκλήσεις σε πράξεις βίας, αντί όλο αυτό να το αποσύρουν αυτοί που το έστησαν και να προχωρήσουμε μπροστά να δούμε πως μπορούμε να σώσουμε τη χώρα, όπως έκαναν άλλες πολιτισμένες ευρωπαϊκές χώρες, κάνει τη δήλωση και λέει “είναι αυτονόητο ότι καταδικάζουμε”. Όχι φίλε μου δεν είναι αυτονόητο!», είπε χαρακτηριστικά o βουλευτής του Ποταμιού, ενώ συνέχισε: «Πρέπει ν’ αποσυρθούμε στα ιδιαίτερά μας ο καθένας και να κάνουμε αυτοσυγκέντρωση. Και να ζητήσουμε συγνώμη από τους άλλους και από τους εαυτούς μας για όσε εντάσεις και κακό έχουμε προκαλέσει στη χώρα. Κι αυτό πρέπει να το ξεκινήσουν αυτοί που έστησαν τα θερμοκήπια μίσους. Αλλιώς θα πάμε σε ανοιχτό πόλεμο. Φαίνεται αυτό, το προκαλούν και οι ίδιοι. Είναι ένα είδος ρεβανσισμού για το Γράμμο και το Βίτσι. Λοιπόν, η συνωμοσία των πυρήνων των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πρέπει να συμμαζευτεί και να ζητήσει συγνώμη για το θερμοκήπιο μίσους που έστησε».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης,  ο Α. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε σε πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΑΥΓΗ, το οποίο καταφέρεται με βαρείς χαρακτηρισμούς εναντίον του Γρηγόρη Ψαριανού αλλά και του επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, Σταύρου Θεοδωράκη. «Μεγαλώσαμε με μια ΑΥΓΗ στο χέρι επί δεκαετίες, μάλιστα σε συνθήκες σχεδόν παρανομίας των γονιών μας στην Αριστερά. Και ντρέπομαι πάρα πολύ για το κατάντημα της μεγάλης ιστορικής εφημερίδας. Έχει καταντήσει μια φυλλάδα που διασπείρει συκοφαντικές και ψευδείς ειδήσεις, σπιλώνει υπολήψεις, έχει υβριστικά άρθρα», απάντησε ο βουλευτής.

Oλόκληρο το κείμενο της συνέντευξης, έχει ως εξής:

  • Καλό μεσημέρι, Γρηγόρη

ΓΡ.Ψ.: Γεια σας, καλώς σας βρήκα. Μακάρι να ξαναβρεθούμε με άλλες καλύτερες ευκαιρίες και να μην έχουμε τέτοια περιστατικά. Μακάρι να μην ξαναέχουμε ποτέ τέτοιο περιστατικό, εμφυλιοπολεμικού μίσους και βίας.

  • Βλέπω την ΑΥΓΗ, Γρηγόρη, που σε χαρακτηρίζει ελεεινό και θλιβερή παραφωνία.

ΓΡ.Ψ.: Ναι, εμένα και τον Σταύρο Θεοδωράκη  και λέει «ο ελεεινός κι ο μαϊντανός». Δεν ξέρω αν εγώ είμαι ο ελεεινός ή ο μαϊντανός, δεν ξέρω ποιο να διαλέξω απ΄ τα δύο, πραγματικά…Ευχαριστώ πάρα πολύ την παλιά αγαπημένη μου εφημερίδα. Μεγαλώσαμε με μια ΑΥΓΗ στο χέρι επί δεκαετίες, μάλιστα σε συνθήκες σχεδόν παρανομίας των γονιών μας στην Αριστερά. Και ντρέπομαι πάρα πολύ για το κατάντημα της μεγάλης ιστορικής εφημερίδας. Που έχει καταντήσει μια φυλλάδα που διασπείρει συκοφαντικές και ψευδείς ειδήσεις, σπιλώνει υπολήψεις, έχει υβριστικά άρθρα. Ξέρετε, μπορεί κάποιος να κάνει μια ανάρτηση που να λέει πχ «ο Αντρέας Παπαδόπουλος είναι μαλάκας». Και αυτό είναι μια προσωπική εκτίμηση, υβριστική εκτίμηση, ή και λάθος εκτίμηση ακόμη. Αν όμως αυτό το γράφει μια εφημερίδα πρωτοσέλιδο είναι διαφορετικό το βάρος. Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με περιστατικά απλά έντυπου ή προφορικού λόγου, δεν έχουμε να κάνουμε με διαφορετικές εντάσεις σε υβρεολόγια ή πρόκληση σε πράξεις μίσους. Έχουμε να κάνουμε με ένα οργανωμένο θερμοκήπιο μίσους που τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξέλεγκτων Ελλήνων, ανεξαρτήτων, ψεκασμένων πως τους λένε, εδώ και 7-8 χρόνια  έχουν στήσει ένα θερμοκήπιο μίσους. Καλά, οι ΑΝΕΛ δεν υπήρχαν τότε αλλά από όταν υπήρξαν. Γεννήθηκαν και οι ΑΝΕΛ μέσα σε ένα θερμοκήπιο μίσους που είχε ήδη στήσει ο ΣΥΡΙΖΑ  με τους αγανακτισμένους στις πλατείες. Να σπάνε μάρμαρα, να καίνε ανθρώπους και τράπεζες, για σκληρά μέτρα που όμως ήταν πολύ πιο ήπια από αυτά που ψηφίζουν σήμερα οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι. Οι οποίοι ίδιοι αυτοί άνθρωποι σήμερα που ψηφίζουν τα τρισχειρότερα, έβριζαν τότε τους άλλους ως γερμανοτσολιάδες, ναινέκους, δωσίλογους, προδότες …

Ο Αλέξης Τσίπρας ο σημερινός πρωθυπουργός έλεγε στη Βουλή: «αυτοί δεν είναι έλληνες, δεν είναι πατριώτες, δεν αγαπάν την πατρίδα τους». Και έλεγαν συνθήματα όπως: «Θα τους τελειώσουμε πριν μας τελειώσουν», «Ή εμείς ή αυτοί». Έστησαν ένα θερμοκήπιο μίσους απειλώντας ανθρώπους. Ο ηθοποιός -στέλεχος των Ανεξέλεγκτων έγραφε: «Λάθος ανθρώπους εκτέλεσε η 17Ν». Ο κύριος Καμμένος μίλαγε για χούντα Παπαδήμου και ότι «πρέπει να τους γκρεμίσουμε, να τους τσακίσουμε , να τους τελειώσουμε». Ο κύριος Παππάς  – αναφέρω τον Τσίπρα τον Παππά και τον Καμμένο, γιατί ο Καμμένος ως πρόεδρος των Ανεξέλεγτων  είχε ανεξέλεγκτες τοποθετήσεις και δημόσιες δηλώσεις όπως «στα τέσσερα , κρεμάστε τους προδότες» κλπ , με το χεράκι του τα χει γράψει και τα χει πει και στη Βουλή ο ίδιος. Ο Νίκος Παππάς ήταν, ας πούμε, ο Μιχαλης Σουσλόφ της Κυβέρνησης, για να μην πω ο Γιόζεφ Γκεμπελς. Ήταν ο υπουργός προπαγάνδας τους συστήματος του ΣΥΡΙΖΑ  και  τώρα της κυβέρνησης . Μέχρι πρότινος ήταν τοποθετημένος στη θέση του υπουργού προπαγάνδας, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τον συντονισμό όλων των τρολς. Δεκάδες άτομα στην Κουμουνδούρου έγραφαν απ το πρωί ως το βράδυ, έβριζαν, σπίλωναν υπολήψεις, απειλούσαν. Ακόμα έχω κρατήσει: «θα πεθάνεις», «θα σε κάψουμε», «θα σε κρεμάσουμε»… Τα έχω κρατήσει αυτά. Σε ποιον να τα δώσω; Σε ποια υπηρεσία ηλεκτρονικού εγκλήματος να τα δώσω; Διώξανε και τον Σφακιανάκη, κάνανε ένα πογκρόμ διώξεων σε όλα τα επίπεδα, σε όσους δεν είναι μαζί τους.

Έχουνε διασπείρει λοιπόν  ατελείωτο μίσος και εμφυλιοπολεμικές ρητορείες επί χρόνια, το λέω για πολλοστή φορά. Και βγήκε ο Τσίπρας χθες  απ τα εξωτερικά αντί να έρθει αμέσως πίσω και να πάει στο νοσοκομείο να δει τον Παπαδήμο, ως πρωθυπουργός.  Έχει από το 1933, από την απόπειρα κατά του Βενιζέλου, ογδοντατέσσερα τόσα χρόνια δηλαδή, να γίνει  απόπειρα  κατά πρωθυπουργού ή  πρώην πρωθυπουργο. Γιατί κι ο Βενιζέλος τότε πρώην ήταν. Αυτό το πράγμα είναι αδιανόητο.

Έκανε τουητ ο πρωθυπουργός που λέει: «είναι αυτονόητο ότι το καταδικάζουμε». Καταλαβαίνετε τι σημαίνει να χρησιμοποιεί ο πρωθυπουργός αυτές τις φράσεις, αντί να πει: «είμαι οργισμένος, είμαι έξαλλος, είναι ντροπή!» και να πει και μια συγνώμη: «είπαμε και στο παρελθόν μερικές  χοντρές κουβέντες, δεν έπρεπε να τις πούμε πρέπει όλοι μαζί τώρα να βρούμε μια άκρη». Αντί λοιπόν να δώσει ένα μήνυμα ενότητας και «εμφυλίωσης» -αντί να είναι εμφυλιοπολεμικός όπως είναι πάντα κι αυτός  κι οι υπουργοί του στη Βουλή-, δείχνει ακόμα τους άλλους. Ψηφίζοντας τα χειρότερα, δείχνει τους πρώην.  Τους πριν από δυόμισι χρόνια. Και καταγγέλλει τους προηγούμενους, ενώ έχει πουλήσει τη χώρα για 99 χρόνια, έχει καρατομήσει συντάξεις κλπ. Και ενώ όλα αυτά τα έχει κάνει ο ίδιος, καταγγέλλει ακόμα τους άλλους . Αντί να ζητήσει μια συγνώμη για τις χοντράδες που είπε στο παρελθόν και όπου αυτές οι χοντράδες κι αυτές οι χοντρές εμφυλιοπολεμικές και μισαλλόδοξες  δηλώσεις και προκλήσεις σε πράξεις βίας και αντί όλο αυτό να το αποσύρουν αυτοί που το έστησαν και να προχωρήσουμε μπροστά να δούμε πως μπορούμε να σώσουμε τη χώρα, όπως έκαναν άλλες πολιτισμένες ευρωπαϊκές χώρες, κάνει τη δήλωση και λέει «είναι αυτονόητο ότι καταδικάζουμε». Όχι φίλε μου δεν είναι αυτονόητο. Καθόλου αυτονόητο δεν είναι, γιατί αυτό πρέπει να το λες και να το εννοείς. Η σημειολογία της χρήσης της φράσης «είναι αυτονόητο ότι καταδικάζουμε»  πάει να πει ότι σύρεται να το καταδικάσει από την έννοια του αυτονόητου. Δεν πηγάζει από μέσα του. Σύρεται να καταδικάσει την δολοφονική ενέργεια κατά του Παπαδήμου. Γι’ αυτό και βάζει μπροστά το «αυτονόητο» μην τυχόν και τον κατηγορήσει κανένας πυρήνας ότι δεν είναι πολύ φίλος του!

  • Λοιπόν, αναμένω νέα παρέμβαση από την ΑΥΓΗ μετά και τα σημερινά. Γρηγόρη Ψαριανέ σ’ ευχαριστώ.

ΓΡ.Ψ.: Θέλω να πω ότι πρέπει ν’ αποσυρθούμε στα ιδιαίτερά μας ο καθένας και να κάνουμε αυτοσυγκέντρωση. Και να ζητήσουμε συγνώμη από τους άλλους και από τους εαυτούς μας για όσε εντάσεις και κακό έχουμε προκαλέσει στη χώρα. Κι αυτό πρέπει να το ξεκινήσουν αυτοί που έστησαν τα θερμοκήπια μίσους. Αλλιώς θα πάμε σε ανοιχτό πόλεμο. Σας το λέω. Φαίνεται αυτό, το προκαλούν και οι ίδιοι. Είναι ένα είδος ρεβανσισμού για το Γράμμο και το Βίτσι. Σας το λέω από μέσα μου. Τόχω ακούσει και το ξέρω. Ως αριστερός μπορώ να σας το βεβαιώσω ότι θέλουν μερικοί παράφρονες να πάρουν ρεβάνς για το Γράμμο και το Βίτσι. Προσέξτε τι λέω, είναι βαριές κουβέντες αυτές. Λοιπόν, η συνωμοσία των πυρήνων των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πρέπει να συμμαζευτεί και να ζητήσει συγνώμη για το θερμοκήπιο μίσους που έστησε.

  • Γρηγόρη Ψαριανέ σ’ ευχαριστώ πολύ γι’ αυτή τη συνομιλία

ΓΡ.Ψ.: Να είστε καλά.